Александар Ђорђевић: Гледамо само у свој тањир

Агенције
Александар Ђорђевић: Гледамо само у свој тањир

Истанбул - Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић очекује да његова екипа настави у истом ритму и са озбиљним приступом дочека данашњи дуел са Белгијом (16.15) на крају групне фазе Европског првенства у Истанбулу.

- Желимо да уђемо у меч са добрим приступом, Белгијанци играју атипично са две "четворке", имамо времена да се спремимо и подигнемо концентрацију. Калкулације не одстоје у нама, али их генерално има, гледамо само свој тањир. Хоћемо да сваки дуел одиграмо на најбољи могући начин - рекао је Ђорђевић.

Њега посебно радује што нема повреда играча у јаком ритму утакмица у групној фази.

- Белгија игра јако организовано, добру кошарку, искусни су на бековским позицијама, одлични шутери, атлетски снажни. Ипак, идемо на победу, радићемо наше ствари и тако ћемо се спремити. Постоји зрелост у нама да сваком противнику приђемо на прави начин - казао је Ђорђевић.

Апострофирао је одличну комуникацију играча на терену која доноси стабилност екипи.

- Некад ни не могу да видим како играчи шапућу једни другима. Имамо неке наше знаке, јако је битно да причамо, а појединци су стидљиви и морамо да их "погурамо" - изјавио је Ђорђевић.

Плејмејкер Стефан Јовић задовољан је скором од четири побједе и једним поразом.

- Обавили смо сјајан посао у досадашњем току, имамо добар скор. Најбитније је да смо добро одреаговали после пораза од Русије, меча у којем смо били нервозни... Права ствар је да смо реаговали против Турске и победили у резултатски лакшем мечу против Велике Британије. На нама је да савладамо Белгију и видимо са којег места идемо даље - рекао је Јовић.

Нема времена за друштвене мреже

Открио да се тек послије меча са Великом Британијом сусрео са калкулацијама у разговору са новинарима, што је обрадовало селектора Ђорђевића.

- Што се тиче друштвених мрежа, немамо ни времена за њих јер смо максимално фокусирани на све што следи. После Русије смо до дубоко у ноћ остали да разговарамо да видимо шта треба да радимо и поправимо - закључио је Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана