Albanski navijači Rami: Servilni ste prema Srbima

B92
Albanski navijači Rami: Servilni ste prema Srbima

Navijači Albanije napisali su otvoreno pismo premijeru Albanije Ediju Rami i Fudbalskom savezu Albanije u kojem su ih optužili da su "servilni prema Srbima".

Prema tvrdnjama navijača, koji su pismo poslali i albanskim medijima, "skandal je što im ne daju da nose odjeću u crveno–crnim bojama, što se nigdje ne dešava".

Oni su u pismu naglasili da je "besmisleno da FSA prihvati sve zahtjeve Srbije koji se odnose na zabranu isticanja simbola i prisustva nekih ljudi na utakmici".

Navijači su se takođe žalili što Ismail Morina, koji je pustio dron na utakmici Srbija–Albanija u Beogradu, ne može da prisustvuje utakmici.

"Frustrirani smo načinom na koji su ove mjere preduzete, a njihovim izvršenjem se krše prava albanskih navijača i to je neprihvatljivo", navodi se u pismu.

U pismu se ističe da Morina nije tražen od bilo kojeg državnog organa, te da nije podnijeta nikakva krivična prijava protiv njega.

"Zato ne razumijemo zabranu ulaska na stadion naših članova i unošenja naših simbola", ističu navijači i dodaju da se time direktno provociraju njihova osjećanja i "osjećanja igrača".

Oni u pismu pozivaju organizatore utakmice da povuku ovakve odluke.

"U suprotnom, bilo kakve neželjene reakcije biće posljedica vaših postupaka i vi ćete za to snositi odgovornost", zaključuju navijači u pismu albanskom premijeru Rami i Fudbalskom savezu Albanije.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra od 20.45 u Elbasanu.

Portparol albanske policije Genti Mulaji rekao je da će više od 2.000 policijaca obezbjeđivati fudbalsku utakmicu između Albanije i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana