Ацо Петровић предсједник Цибоне

Агенције
Ацо Петровић предсједник Цибоне

Кошаркашки клуб Цибона именовао је Александра Петровића за новог предсједника ’вукова’.

Петровић је у посљедња два мјесеца обављао функцију директора клуба, у чијем опоравку послије банкрота је активно учествовао.

Он је девет година играо за Цибону, са којом је био првак Еврпе 1985. и 1986. године, затим је шест година водио са клупе ’вукове’, а сада ће бити на челу клуба из "Драженовог дома".

Петровића је почетком августа на мјесто директора поставио градоначелник Загреба Милан Бандић, да би у уторак на челу клуба заменио Ивицу Ловрића, који је разрјешен дужности.

"Распуштањем досадашње Скупштине завршен је период предсједавања Ивице Ловрића у чијем је мандату Цибона пролазила кроз изузетно захтјеван санацијски период, али упркос томе је освајала бројне трофеје. Нова Скупштина, по распуштању досадашње броји пет чланова: Александар Петровић, Домагој Чавловић, Славко Којић, Иван Артуковић и Зденко Антуновић. У периоду који је пред нама планира се оснивање Управног одбора који ће се у будућности прикључити наведеним управљачким тијелима клуба", саопштила је Цибона.

Подсјетимо, Цибона је посљедњих година у великим дуговима, због чега је морала да одустане од играња Евролиге, за коју су визу изборили освајањем АБА лиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана