Тања Каришик - Кошарац и Младен Плакаловић: Хладноћа квари утисак у Пјонгчангу

Тања Каришик - Кошарац и Младен Плакаловић: Хладноћа квари утисак у Пјонгчангу 08.02.2018 15:35 | Данијел Радујковић

Пјонгчанг - Зимске олимпијске игре (ЗОИ) у Пјонгчангу биће званично отворене сутра од 12 часова када је на програму свечана церемонија, а Тања Каришик - Кошарац и Младен Плакаловић полако се навикавају на услове и велику хладноћу у Јужној Кореји због које спремају топлу одјећу за дефиле земаља учесница.

Делегација БиХ, међу којима се налази и двоје такмичара из Републике Српске, већ четири дана се налази у Пјонгчангу гдје се још привикава на олимпијско село, нове стазе, временску разлику, али и хладноћу која за сада представља највећи проблем. Тања и Младен такмичиће се у скијашком трчању на десет, односно 15 километара слободним стилом, а на борилишта ће изаћи 15. и 16. фебруара. До тада имају довољно времена да се добро спреме и провјере стазу. Прве дане искористили су да упознају мјесто, а одрадили су неколико тренинга. За сада имају само ријечи хвале за организаторе, који су се побринули да спортистима не фали ништа, а добили су и "самсунг" телефоне.

- Могу рећи да су услови супер. Собе су лијепе, простране и чисте, што је најбитније. Храна је исто супер, свако може изабрати себи нешто што воли, јер има више националних јела. Ресторан се налази у центру села и ради 24 часа. Село је такође добро уређено, предност је што смо сви на једном мјесту тркачи, биатлонци, алпинци, бобисти и други. Нисмо још стигли баш све да видимо, али ово за сада је одлично. Имала сам прилику да обавим и први тренинг, а стазе су перфектно уређене - казала је Каришик - Кошарац.

Она и Плакаловић су већ искусни олимпијци, пошто им је ово треће појављивање на Играма, након Сочија 2014. и Ванкувера 2010. године. Јужнокорејци су се побринули да организација буде на највишем могућем нивоу, а према ријечима олимпијаца из РС успјели су у томе.

- Све је супер, село је одлично и још се навикавамо на временску разлику. Био сам на стази, она је презахтјевна и много је хладно, биће тешко погодити мазање. Мени је овдје супер, мислим да се ништа не може мјерити са Сочијем, али и овдје је организација на нивоу. Стварно се труде да имамо све што нам треба, а нама остаје да се што боље припремимо за трке. Времена има и вјерујем да ћу моћи пружити свој максимум када буде најпотребније - истакао је Плакаловић.

Свечана церемонија отварања Игара је посебан догађај који се прати у цијелом свијету, а спортистима ће бити проблем дуго да стоје у једном мјесту због велике хладноће, а стадион на којем ће се све одржати није затворен. Зато сви спремају топлу одјећу и обућу.

- Једина мана је што је хладно, али надамо се топлијем времену, којег би, како су нам рекли, требало да буде. Сунца има, али нас не грије, већ леди (смијех). Потрудићемо се да се добро обучемо за отварање да бисмо то могли издржати - додала је Тања.

Музаферија са заставом

Поред Тање Каришик - Кошарац и Младена Плакаловића БиХ у Пјонгчангу ће представљати још двоје скијаша Елведина Музаферија и Емир Локмић. Управо ће млада Музаферија носити заставу на церемонији отварања, а такмичиће се у свим алпским дисциплинама.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица