Олимпијци из Републике Српске: Неописив осјећај бити дио отварања

Олимпијци из Републике Српске: Неописив осјећај бити дио отварања 10.02.2018 15:55 | Данијел Радујковић

Пјонгчанг - Иако већ трећи пут учествују на Зимским олимпијским играма Тања Каришик-Кошарац и Младен Плакаловић поново су се одушевили свечаном церемонијом отварања такмичења у Пјонгчангу, гдје су се организатори побринули да све буде на високом нивоу.

Олимпијци из Републике Српске били су дио спектакла који је гледала готово читава планета, а продефиловали су са преостала два члана репрезентације БиХ, коју су предводили Елведина Музаферија, која је носила заставу те Емир Локмић. Ни велика хладноћа није покварила укупан утисак о свему.

- Као и на претходним Олимпијским играма отварање је нешто посебно. Сам улазак екипа је величанствен, а осјећај је неописив. Овога пута отварање није трајало дуго, али је садржај био одличан. Пред крај церемоније било је баш хладно, а имала сам проблема са упалом синуса још од првог тренинга када је било најхладније. Два дана сам под температуром, али ваљда ће бити боље до трке. Иначе је све супер. Има велики ресторан у центру села и ту се срећемо са другим спортистима и у играоници. Сви се дружимо и заједно смо - казала је Тања.

Њена трка на десет километара слободним стилом на програму је 15. фебруара, тако да има још времена да се потпуно опорави и што боље спреми за трку. Ове сезоне имала је одличних наступа и биће штета ако не буде могла пружити свој максимум када је најважније. Плакаловић није имао проблема са болешћу и вриједно се спрема за своју трку на 15 километара. За сада је презадовољан у Пјонгчангу.

- На отварању је било прелијепо. Није дуго трајало док је програм из нашег перспективе био веома добар, а крај је био "премоћан" и заиста сам се одушевио, слично као и у Русији прије четири године - истакао је Плакаловић.

Рекао је да се срео са такмичарима које познаје са Игара у Сочију и Ванкуверу та да ће се поред тренинга сигурно поново заједно дружити.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица