Младен Плакаловић одскијао најбољи резултат на Играма

Младен Плакаловић одскијао најбољи резултат на Играма 17.02.2018 18:05 | Милан Зубовић

Пјонгчанг - Освајањем 76. мјеста у трци на 15 километара слободним стилом скијаш из БиХ Младен Плакаловић остварио је најбољи резултат на Зимским олимпијским играма и за побједником трке Дариом Колоњом Паљанин је закаснио 4:43,08 минута.

Њему су ово треће Игре у каријери, а прије осам година у Ванкуверу био је 78, док је као 82. прошао кроз циљ 2014. у Сочију. Због приватних обавеза које је имао током припремног периода није успио да оствари бољи резултат у конкуренцији 119 такмичара, од којих је троје одустало, али је био задовољан својим наступом.

- За мене је ово једна од тежих трка које сам одскијао јер сам је психички лоше започео. Знао сам колико сам тренирао и нисам баш најспремнији био за ово такмичење тако да се нисам превише надао. Дао сам све од себе и на крају је све испало више него добро јер је 76. мјесто од 116 такмичара са 112 ФИС бодова врхунски резултат - изјавио је Плакаловић.

Казао је да конкуренција била можда и најјача на ових троје Игара на којима је наступио.

- Конкуренција је била изузетно јака јер су сви темпирали форму за Олимпијаду. Стаза је била претешка, али врхунски одрађена док су ме скије добро слушале. Поносан сам на резултат и наставићу са даљим радом јер ово није крај - истакао је Плакаловић.

У истој дисциплини Репрезентативац Србије Дамир Растић заузео је 68. мјесто, а стазу је прешао за 37:47,5 минута, уз заостатак од 4:03,6 минута за првопласираним.

- Било је одлично, задовољан сам. Добри временски услови, добра и брза стаза, скије у реду, ја сам био у елементу. Стаза је веома захтевна, тако да извуче максимум из такмичара и не дозвољава да чуваш снагу за касније. Након сваког успона који тражи да даш максимум од себе, долази низбрдица на којој мора добро да се пази и нема одмора - рекао је Растић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица