Каришик-Кошарац најбоља такмичарка из региона

Каришик-Кошарац најбоља такмичарка из региона 16.02.2018 15:37 | Душан Репија

Пјонгчанг - Тања Каришик-Кошарац направила је резултат каријере на Зимским олимпијским играма заузевши 65. мјесто у крос кантрију на десет километара.

Дјевојка са Пала стигла је у циљ за 29:24,3 минуте, што је четири минуте и 23 секунде спорије од побједнице Рагнилд Хаге из Норвешке. Сребро је припало Шарлоти Кали из Шведске, а бронзу су подијелиле Норвежанка Маргит Бјерген и Криста Пармакоски из Финске. Каришик-Кошарац иза себе је оставила 25 такмичарки, а од дјевојака из региона брже од ње биле су само двије Словенке, док је иза себе оставила Хрватицу, Македонку и Црногорку. С обзиром на то да је од доласка у Пјонгчанг имала проблема са синусима и углавном вријеме проводила у соби како би се што прије залијечила, као и чињеницу да земље региона много више улажу у своје такмичаре, ово је одличан резултат.

- Стварно сам задовољна, с обзиром на све проблеме који су ме пратили. Прије четири године у Сочију била сам 70, а у Ванкуверу 71, тако да је ово корак напријед. Сигурно бих била за неколико позиција боља да нисам имала здравствених проблема, али и овако сам задовољна. Тренирала сам претходних дана више него што сам реално могла због здравља и исплатило се. Многи тренери са Балкана пришли су послије трке да ми честитају, што говори да сам одрадила добру трку - рекла је Каришик-Кошарац. 

Од почетка Игара временске (не)прилике муче спортисте, па је много трка одложено због јаког вјетра и температура које су углавном петнаестак степени испод нуле, понекад и ниже.

- Било је баш хладно и незгодно, али смо имале среће на дан такмичења. Коначно је грануло сунце и што је најважније није било вјетра, па је било много лакше трчати. Стаза је била јако захтјевна, али беспријекорно спремна. Све је било на врхунском нивоу, атмосфера међу гледаоцима такође врло добра - описује Тања.

Период до трке користила је углавном за одмор и тренинге, а тек сада ће мало више упознати село и пратити друге спортове.

- Имала сам температуру два дана по доласку и буквално нисам нигдје излазила. Онда сам се концентрисала на трку и тренинге, а до краја Игара имам довољно времена за обилазак, дружење и упознавање нових култура - рекла је Каришик-Кошарац.

Дјелић традиције Јужне Кореје окусила је заједно са Младеном Плакаловићем. Наиме, у Олимпијском селу постоји једна просторија гдје се налази корејска народна ношња, а сви заинтересовани могу да је пробају.

- Младен и ја смо искористили ту могућност и било је јако симпатично. Многи су говорили да нам лијепо стоји, јер смо мало прошетали по селу. Још чекамо да Младен заврши свој наступ па ћемо имати више времена - рекла је Каришик-Кошарац.

Плакаловићев је свој наступ имао рано јутрос у трци на 15 километара такође у крос-кантрију.

Најмлађи члан репрезентације БиХ Елведина Музаферија заузела је 44. мјесто у конкуренцији 81 скијашице у велеслалому, са заостатком од скоро 15 секунди за побједницом Микаелом Шифрин.

- Задовољна сам, али је могло и боље. Дала сам максимум у овом тренутку, јер ми се вратила бол као крајем децембра када сам имала повреду леђа - рекла је Музаферија, која ће у петак наступити у слаломској трци.

Лопатић поносан

Тренер Тање Каришик-Кошарац Томислав Лопатић још је расположенији од своје пуленке.

- Ово је невиђен успјех, лидери смо на Балкану и оправдали смо све наше жеље и труд. Поносно се враћамо кући - казао је Лопатић. (спортдц.нет)

Бјергенова помјера границе

Најтрофејнија олимпијка у историји ЗОИ Маргит Бјерген подијелила је бронзу са Кристом Пармакоски из Финске и стигла до своје 12 медаље. Невјероватној Норвежанки ово је било друго одличје у Пјонгчангу, након што је освојила сребро у скијатлону.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица