Швајцарци се окренули против Шаћирија: Срби су у праву

Швајцарци се окренули против Шаћирија: Срби су у праву 22.06.2018 10:32 | telegraf.rs

Репрезентативац Швајцарске Џердан Шаћири не тако давно изнервирао је навијаче из Србије, али не само њих, кад је објавио фотографију својих копачки на којима је исцртана и застава Косова.

Тај његов потез није се свидио ни Швајцарцима, који су знали да то може подићи тензије или изазвати контраефекат. Није им се свидјело јер је то ставио у раван са Швајцарском и јер је добио одговор из табора Орлова.

Александар Митровић и Лука Миливојевић су поручили да “није требало ни да игра за Швајцарску ако толико воли Косово”, а швајцарски “Блик” тврди да су Орлови у овој ситуацији били у праву.

Подсјећају швајцарски медији и да је брат њиховог репрезентативца Гранита Џаке, Таулант, био један од најратоборнијих у прекинутом мечу Србија - Албанија 2014.

Тада је Таулант први изазвао нереде кад је насрнуо на Стефана Митровића, који је само спустио заставу “Велике Албаније” на дрону како би се утакмица што прије наставила.

“Сад су швајцарски Албанци најавили да желе да играју са косовским заставама на копачкама и да желе да се боре за своју земљу против оне са којом се ратовало. За то је Миливојевић имао само осмијех, а Александар Митровић је са правом рекао: 'Ако сте толике патриоте, зашто не бисте играли за ову земљу'. Покушавају да провоцирају на све начине, али нећемо се спустити на тај ниво”, поше ”Блик” на изјаве српских репрезентативаца од прије неколико дана.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица