Odbranio penal Ronaldu, a nekad spavao na ulici i čuvao ovce VIDEO

Odbranio penal Ronaldu, a nekad spavao na ulici i čuvao ovce VIDEO 26.06.2018 19:22 | Agencije

Portugal je u sinoćnjoj utakmici trećeg kola grupe B odigrao 1:1 protiv Irana. Da je iranski napadač bio precizniji u 96. minutu dvoboja, aktualni evropski prvaci ispali bi sa Svjetskog prvenstva. Ali Portugalci su se uspjeli obraniti.

Najbolji iranski fudbaler sinoć je bio golman Alireza Beiranvand koji je obranio penal Kristijanu Ronaldu. Napadač Real Madrida je pao u kaznenom prostoru, a sudija je nakon pregleda VAR-a odlučio pokazati na bijelu tačku.

Loptu je uzeo Ronaldo, ali mrežu nije zatresao, fantastično mu je obranio iranski golman Beiranvand.

Britanski Guardian otkrio je još prije Svjetskog prvenstva životnu priču ovog 25-godišnjeg golmana.

Alireza Beiranvand dolazi iz porodice nomada, a to mu je dosta otežalo put prema vrhu iranskog fudbala, a možda mu je i olakšalo. Beiranvan je poput nomada lutao gradom i spavao po različitim mjestima.

Iranski golman je rođen u Sarabiasu, a njegova porodica često se selila u potrazi za pašnjacima na kojima bi mogli čuvati ovce. Bio je najstarije dijete u porodici pa je tako uvijek imao najviše posla. Pastir - to je bio njegov prvi posao, a kada nije morao čuvati ovce, igrao je fudbal i lokalnu igru Dal Paran u kojoj je cilj baciti kamen što dalje. Ta mu je igra pomogla da se u karijeri među svojim kolegama ističe s nevjerovatno dugim izbačajima lopte rukama, a njegova asistencija protiv Traktor Sazija oduševila je fudbalsku javnost, lopta je letjela čak 70 metara.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica