Одбранио пенал Роналду, а некад спавао на улици и чувао овце VIDEO

Одбранио пенал Роналду, а некад спавао на улици и чувао овце VIDEO 26.06.2018 19:22 | Агенције

Португал је у синоћњој утакмици трећег кола групе Б одиграо 1:1 против Ирана. Да је ирански нападач био прецизнији у 96. минуту двобоја, актуални европски прваци испали би са Свјетског првенства. Али Португалци су се успјели обранити.

Најбољи ирански фудбалер синоћ је био голман Алиреза Беиранванд који је обранио пенал Кристијану Роналду. Нападач Реал Мадрида је пао у казненом простору, а судија је након прегледа ВАР-а одлучио показати на бијелу тачку.

Лопту је узео Роналдо, али мрежу није затресао, фантастично му је обранио ирански голман Беиранванд.

Британски Гуардиан открио је још прије Свјетског првенства животну причу овог 25-годишњег голмана.

Алиреза Беиранванд долази из породице номада, а то му је доста отежало пут према врху иранског фудбала, а можда му је и олакшало. Беиранван је попут номада лутао градом и спавао по различитим мјестима.

Ирански голман је рођен у Сарабиасу, а његова породица често се селила у потрази за пашњацима на којима би могли чувати овце. Био је најстарије дијете у породици па је тако увијек имао највише посла. Пастир - то је био његов први посао, а када није морао чувати овце, играо је фудбал и локалну игру Дал Паран у којој је циљ бацити камен што даље. Та му је игра помогла да се у каријери међу својим колегама истиче с невјероватно дугим избачајима лопте рукама, а његова асистенција против Трактор Сазија одушевила је фудбалску јавност, лопта је летјела чак 70 метара.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица