Нови “наступ” Домагоја Виде: Гори Београд, ајмо VIDEO

Нови “наступ” Домагоја Виде: Гори Београд, ајмо VIDEO 10.07.2018 16:15 | B92

Тек што се мало стишала бура око “наступа” Домагоја Виде, хрватског репрезентативца, који је послије побједе над Русијом у четврфиналу Свјетског првенства поздравио из свлачионице видео-поруком Украјинце фашистичким поздравом “Слава Украјини”, појавио се нови снимак Видиног славља.

“'Ајмо кафано, плаћам кад долазим. Слава Украјини, Београд гори, ’ајмо... Кафана је моја судбина, она ме је себи узела... Брате, маши, поздрави кафану Београд у Кијеву, тамо смо палили”, рекао је Вида држећи флашу пива у руци. 

На снимку се види и Ивица Олић, члан стручног штаба хрватске репрезентације, којем се Вида заправо и обраћа у једном тренутку, а потом заједно пјевају. Вида је на крају поздравио газду кафане. 

Хрвати су се, иначе, извинили Русима за понашање свог фудбалера и Огњена Вукојевића, члана стручног штаба. Вукојевић је одстрањен из репрезентације, а ФИФА га је додатно казнила са 15.000 евра. И Вида и Вукојевић играли су за Динамо из Кијева, а поруку “Слава Украјини” послали су “својим пријатељима”. 

ФИФА је Види прогледала кроз прсте и дозволила му да игра утакмицу полуфинала Свјетског првенства против Енглеске (сутра, 21 сат, Москва), иако је у једном тренутку постојала опасност и да ће бити суспендован. Руси нису имали разумијевања за његову “шалу”, како је покушао да објасни поздрав Украјинцима, тако да ће Вида наићи на лош пријем публике на стадиону “Лужњики” у Москви.

Домагој Вида, који је узвикнуо више пута “Слава Украјини”, иначе, у новом “споту” пјева с флашом у руци, пјесму Томе Здравковића “Кафана је моја судбина”. 

Реаговао је и Фудбалски савез Украјине, који је стао на страну Виде и изразио огорчење због одлуке ФИФА да се казни Огњен Вукојевић, као и због узнемиравања Виде. 

Случај “Вида” је потпуно непотребно скренуо пажњу с много важније ствари, а то је да Хрвати сутра играју полуфинале Свјетског првенства. С обзиром на то како играју “ватрени”, али и Енглези није искључено да се побједник ове утакмице, заправо други финалиста, одлучи послије извођења пенала. До сада се, иначе, никада није десило да једна екипа оствари три побједе послије извођења пенала, а Хрватска за сада има двије – против Данске и домаћина Русије. Двије побједе имала је, подсјећају медији у Хрватској, још само Аргентина, која је 1990. године с Марадоном на челу побиједила Југославију и Италију послије пенала. 

Вида је успио на кратко да потисне и фантастичан чин Луке Модрића на овом шампионату, невјероватну борбеност и велики број претрчаних километара “ватрених”, али да баци у други план чак и поруке подршке Новака Ђоковића.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица