Krstajić odgovorio na provokacije: Ja sam iz BiH, nacionalnost me ne zanima

Krstajić odgovorio na provokacije: Ja sam iz BiH, nacionalnost me ne zanima 20.06.2018 16:37 | Agencije

Selektor Srbije Mladen Krstajić dao je intervju za švajcarski Blikk u kojem je pričao o svojoj poziciji, karijeri, srpskom fudbalu i očekivanjima na Mundijalu.

Zanimljivo je da je švajcarski novinar postavljao i škakljiva pitanja Krstajiću, ali je oficijalni predstavnik za medije reprezentacije Srbije čak tri puta prekidao intervju i zamolio novinara da ne izlazi iz kruga sportskih pitanja.

Intervju je počeo standardnim pitanjem o mjestu selektora.

“Veoma sam ponosan što sam na klupi tima svoje zemlje. Lep je osećaj biti u ovoj poziciji odgovornosti, a naročito je lepo kad je sve dobro. Kad ne bude dobro moraću da odem, ali je svakako vruć krompir u rukama”, rekao je Krstajić.

Uslijedilo je pitanje o tome da u srpskom fudbalu ima dosta kriminala.

“Ne mislim tako, kad sam bio mlad igrač nisam imao dodira sa tim stvarima, samo sam trenirao i igrao”, počeo je Krstajić, a onda je press ataše FSS prekinuo intervju rekavši da trener neće da priča o tome.

Uslijedilo je pitanje za Sergeja Milinkovića Savića na šta je Krstajić rekao da je dobar igrač i da ima budućnost, a kada je novinar istakao da ga Muslin nije zvao, a da takođe Lacio traži 150 miliona evra za njega, opet se umiješao oficijalni predstavnik za medije FSS i rekao da to nije pitanje za selektora, ali je Krstajić odgovorio.

Ja sam selektor, to nije putanje za mene o klupskom angažmanu igrača. To što ga Muslin nije zvao je njegova stvar.

Uslijedilo je pitanje o timu Švajcarske gdje ima dosta igrača albanske nacionalnosti, a tada je press ataše podigao glavu da se ponovo umješa, ali je Krstajić bio brži:

“To je politika, ne pričam o politici”,  rekao je Krstajić.

Na pitanje da li misli da politički dio u sportu nije bitan, srpski selektor je rekao:

“Ja sam iz multikulturalne sredine iz BiH. Otac mi je Crnogorac, a mama Srpkinja. Ja sam internacionalac. Nacionalanost me ne zanima. Ono što je važno za mene je da Švajcarska ima dobar tim”, poručio je Krstajić.

A onda su uslijedila pitanja zašto je smijenio Branislava Ivanovića, na šta je Krstajić odgovorio pitanjem:

“Da li ste čitali srpske medije. Tamo sam sve rekao.”

Novinar je istakao da nije rekao ništa, što je srpski selektor potvrdio.

“Slažem se, i ostaće tako. To ostaje interno, nema nikakvog problema sa Ivanovićem.”

A onda je novinar nastavio da pita zašto?

“Eto zato”, odbrusio je Krstajić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica