Крстајић одговорио на провокације: Ја сам из БиХ, националност ме не занима

Крстајић одговорио на провокације: Ја сам из БиХ, националност ме не занима 20.06.2018 16:37 | Агенције

Селектор Србије Младен Крстајић дао је интервју за швајцарски Бликк у којем је причао о својој позицији, каријери, српском фудбалу и очекивањима на Мундијалу.

Занимљиво је да је швајцарски новинар постављао и шкакљива питања Крстајићу, али је официјални представник за медије репрезентације Србије чак три пута прекидао интервју и замолио новинара да не излази из круга спортских питања.

Интервју је почео стандардним питањем о мјесту селектора.

“Веома сам поносан што сам на клупи тима своје земље. Леп је осећај бити у овој позицији одговорности, а нарочито је лепо кад је све добро. Кад не буде добро мораћу да одем, али је свакако врућ кромпир у рукама”, рекао је Крстајић.

Услиједило је питање о томе да у српском фудбалу има доста криминала.

“Не мислим тако, кад сам био млад играч нисам имао додира са тим стварима, само сам тренирао и играо”, почео је Крстајић, а онда је пресс аташе ФСС прекинуо интервју рекавши да тренер неће да прича о томе.

Услиједило је питање за Сергеја Милинковића Савића на шта је Крстајић рекао да је добар играч и да има будућност, а када је новинар истакао да га Муслин није звао, а да такође Лацио тражи 150 милиона евра за њега, опет се умијешао официјални представник за медије ФСС и рекао да то није питање за селектора, али је Крстајић одговорио.

Ја сам селектор, то није путање за мене о клупском ангажману играча. То што га Муслин није звао је његова ствар.

Услиједило је питање о тиму Швајцарске гдје има доста играча албанске националности, а тада је пресс аташе подигао главу да се поново умјеша, али је Крстајић био бржи:

“То је политика, не причам о политици”,  рекао је Крстајић.

На питање да ли мисли да политички дио у спорту није битан, српски селектор је рекао:

“Ја сам из мултикултуралне средине из БиХ. Отац ми је Црногорац, а мама Српкиња. Ја сам интернационалац. Националаност ме не занима. Оно што је важно за мене је да Швајцарска има добар тим”, поручио је Крстајић.

А онда су услиједила питања зашто је смијенио Бранислава Ивановића, на шта је Крстајић одговорио питањем:

“Да ли сте читали српске медије. Тамо сам све рекао.”

Новинар је истакао да није рекао ништа, што је српски селектор потврдио.

“Слажем се, и остаће тако. То остаје интерно, нема никаквог проблема са Ивановићем.”

А онда је новинар наставио да пита зашто?

“Ето зато”, одбрусио је Крстајић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица