Krstajić je kao igrač pobjeđivao Švajcarsku

Krstajić je kao igrač pobjeđivao Švajcarsku 22.06.2018 14:14 | Agencije

Sadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić je prije 17 godina bio akter utakmice koju je Jugoslavija igrala protiv Švajcarske. I dao je gol za pobjedu.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji svi su željeli da što prije zaborave jer je Jugoslavija predvođena Dejanom Savićevićem sa klupe, završila treća iza Rusije i Slovenije.

U kvalifikacionoj grupi su bili još Farska Ostrva, Luksemburg i bili su Švajcarci protiv kojih Srbija u petak od 20 časova igra jednu od najbitnijih utakmica u posljednjih 10, 15, a možda i više godina.

Poslije martovskog duela te 2001. Švajcarska je Jugoslaviji “štrpnula” bod golom Šapuize u 84. minutu za 1:1. Drugi meč kvalifikacija sa istim protivnikom igrali su prvog septembra 2001. godine.

Hakan Jakin u 24. minutu dovodi Švajcarsku u vođstvo lijepom akcijom po lijevoj strani, a Savo Milošević 12 minuta kasnije poravnava u kontri na 1:1.

Na odlučujući gol čekalo se do 74. minuta kada Mladen Krstajić neometan skače i precizan centaršut Ljubinka Drulovića smješta u mrežu protivnika za preokret i pobjedu.

Nažalost, te kvalifikacije su odlučene remijem sa Slovenijom četiri dana nakon tog meča sa Švajcarcima. Sedamnaest godina kasnije, ulog je veći, a svi u stručnom štabu Srbije se nadaju i vjeruju da bi i epilog mogao da bude isti – pobjeda Srbije.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica