Јово Субашић, отац голмнана хрватске репрезензације : Срце ми је као кућа, мој Данијел је понос Хрватске

Јово Субашић, отац голмнана хрватске репрезензације : Срце ми је као кућа, мој Данијел је понос Хрватске 10.07.2018 20:33 | Агенције

Голман репрезентације Хрватске Данијел Субашић маестрално је бранио у досадашњем дијелу Мундијала на путу до полуфинала, нарочито против Данске и Русије у пенал серијама.

Посебно се истакао против домаћина Мундијала, јер је играо под повредом добар дио завршнице меча, болови нису попуштали ни када се ишло на бијелу тачку.

Момак из Задра који је некада имао проблема због српског поријекла, сада је јунак хрватске нације, са којом се поистовијетио и његов отац Јово Субашић.

“Шта да вам кажем, срце ми је као кућа, јер је мој Данијел понос Хрватске! Једноставно не могу описати емоције које су ме пуцале док се одвијала права драма код извођења пенала. Гледам фудбал откад знам за себе, гледао сам и неке раније важне утакмице у којима је мој син имао запажену улогу, или пак одлучујућу, међутим, овако нешто тешко се може поновити”, каже за “Задарски.хр” Јово.

Он се не тако давно одселио у родно мјесто Заград, надомак Бенковца, а меч са Данском желио је да одгледа у стану у ком је заједно са супругом Бојом, те синовима Миланом и Оливером живио годинама.

Јово је замолио новинаре портала “Задарски.хр” да “не извлаче вани ништа кроз шта је пролазио Субашић јуниор, већ да се само радују садашњем тренутку”.

“Искрено, ноћ послије великог и стресног окршаја с Данцима, нисам могао ока склопити од узбуђења. Звали су нас пријатељи из свих крајева свијета, честитали нам. И како онда нећу бити поносан на сина који је од своје шесте године уз фудбал и спорт који му је донео толико радости.  Главно да се ми сви веселимо ради Хрватске. И још ћемо!”, рекао је Јово.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица