Hrvati punih džepova napadaju finale

Hrvati punih džepova napadaju finale 11.07.2018 17:01 | Agencije

Moskva - Osim što imaju priliku da prvi put u istoriji uđu u finale Mundijala, fudbaleri Hrvatske večeras će protiv Engleske igrati za dodatnih 6,5 miliona dolara, a u slučaju pobjede fudbalskom savezu ove zemlje obezbijedili bi ukupno 30 miliona američkih novčanica.

Svota za, uslovno rečeno, manje saveze svakako je ogromna finansijska injekcija i omogućava velika ulaganja u godinama koje dolaze. Međutim, fudbaleri Hrvatske ne razmišljaju previše o novcu, već žele da nadmaše generaciju iz 1998. koja je osvojila treće mjesto. Dvije prethodne utakmice koje su dobili na penale ostavile su traga na fizičku spremu, ali Andrej Kramarić uvjerava da će svi igrači biti na maksimalnom nivou.

- Uživamo u svemu što se dešava. Bićemo pod pritiskom, ali uživamo u činjenici da smo u polufinalu Mundijala. Bilo bi fantastično dostignuće da stignemo do finala, to je naš san i daćemo sve od sebe da ga ispunimo. Kada utakmica počne zaboravljate na umor - uvjerava Kramarić.

Veliko je pitanje da li će za meč biti spreman Šime Vrsaljko, dok je kod Engleza pod znakom pitanja nastup Džejmija Vardija. “Albion” je imao lakši put do završnice, jer je poprilično rutinski savladao Šveđane, iako su prethodno preživjeli dramu protiv Kolumbije.

- Pokušaćemo da radimo isto što i do sada, da budemo disciplinovani, organizovani. Hrvati imaju dobar vezni red, zato ćemo morati da vodimo računa o kontroli prostora. Držaćemo se onoga što smo do sada radili - istakao je selektor Geret Sautgejt.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica