Svijetom pronijeli slavu Srpske

Milan Zubović
Svijetom pronijeli slavu Srpske

Banjaluka - Ana Gajić i Nemanja Majdov bili su zvijezde večeri 63. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske. Odbojkašica Bimal Jedinstva iz Brčkog ponijela je titulu najboljeg sportiste RS dok je džudista beogradske Crvene zvezde zaslužio nagradu za najboljeg sportistu iz Republike Srpske koju je organizator izbora „Glas Srpske“ ustanovio ove godine.

- Ova nagrada mnogo mi znači jer živim i treniram u Istočnom Sarajevu i koliko god da nastupam za Srbiju toliko nastupam i za Republiku Srpsku svojim srcem tako da ova svjetska titula nije samo moj rezultat već svih nas. Srećan sam i ponosan što sam našu naciju učinio ponosnom, jer ovo do sada niko nikad nije uradio i prvi sam Srbin koji je zavladao svijetom u džudu. Posebno mi je drago što svi znate odakle sam krenuo i velika je čast što naša cijela nacija zna to da cijeni - rekao je Majdov i zahvalio „Glasu“ na priznanju.

Majdov, koji je proglašen za najboljeg, bio je u konkurenciji sa odbojkašicama Tijanom Bošković i Brankicom Mihajlović te košarkašem Ognjenom Kuzmićem, dok mu je nagradu uručio predsjednik Srpske Milorad Dodik.

- Veliku zahvalnost svi dugujemo „Glasu Srpske“ koji je uporan u organizaciji ove manifestacije i zamoliću redakciju da iduće godine Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske bude 8. januara, dan prije Dana Republike. Svi mi navijamo za reprezentacije Srbije i ponosni smo na činjenicu da naši sportisti nastupaju za Srbiju dok njene uspjehe proslavljamo na najbolji način - izjavio je Dodik.

Drugo mjesto pripalo je plivaču Nikoli Bjelajcu umjesto kojeg je nagradu primila sestra Marija jer je Nikola na Evropskom prvenstvu u Kopenhagenu. Treći je bio biatlonac Mladen Plakalović, četvrti kajakaš Darko Savić, peta atletičarka Mladena Petrušić, šesti rukometaš Đorđe Ćelić, sedmi vaterpolista Srđan Stevandić, osmi džudista Borislav Bogdanić, deveta stonoteniserka Sanja Milojica i deseti bokser Dašo Simeunović. Titulu najboljeg trenera Srpske ponio je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Krupa Slobodan Starčević dok su titule ambasadora Republike Srpske dobili vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić i košarkaški trener Zoran Mikeš. Plaketa za doprinos i razvoj specijalnih i paralelnih veza RS i Srbije po tradiciji otišla je u ruke predsjedniku žirija Nenadu Krstiću, a zbog odlične saradnje zaslužili su je i odbojkaški savezi Srbije i RS, te resorna ministarstva za sport Srbije i Srpske. Plakete za doprinos i razvoj sporta otišla je u ruke dugogodišnjim radnicima u plivanju i atletici Milanu Jejiniću i Slavku Koprivici. Zbog odlične organizacije kvalifikacionog turnira Lige šampiona plaketa za sportski događaj godine pripala je Vaterpolo klubu Banjaluka. Najbolji sportista u konkurenciji invalidnih lica je član KKI Vrbas Dragan Sikima, a povelja za izuzetan poduhvat godine otišla u ruke ski instruktoru Igoru Božiću. Plaketa „Glasa“ posthumno dodijeljena je porodici Milana Miše Radakovića. Nagrada „Zlatno pero - Limun Papić“ pripalo je novinaru Alternativne televizije Andreju Kneževiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana