Srpska dobija novog sportskog vladara

Srpska dobija novog sportskog vladara 14.12.2017 14:08 | Milan Zubović

Banjaluka - Republika Srpska će večeras dobiti nove sportske heroje po 26. put, dok će manifestacija Izbor deset najboljih sportista u organizaciji „Glasa Srpske“ doživjeti svoje 63. izdanje.

Na današnjoj sjednici stručnog žirija, kojem predsjedava proslavljeni srpski košarkaš Nenad Krstić, odlučiće ko će na tronu naslijediti prošlogodišnjeg laureata Mihajla Čeprkala i ponijeti titulu najboljeg sportiste Republike Srpske za 2016. godinu. Prestižnu manifestaciju, koja je jedna od najstarijih ovog tipa u regionu, direktno će prenositi medijski partner „Glasa“ Radio-televizija Republike Srpske od 20.10 časova.

- Najvažniji deo posla tek nas očekuje, jer moramo izabrati najbolje među najboljima. Do sada smo imali lakši posao, jer smo odabrali deset najboljih, ali tek danas ćemo biti „na mukama“. Ipak, verujem u ispravnost našeg izbora i da nećemo pogrešiti pošto nas na to obavezuju sva imena koja su do sada bila laureati - izjavio je Krstić.

Osim njega, članovi žirija ove godine su proslavljeni sportisti, a danas sportski radnici Goran Malić i Radislavka Račić, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta RS Dragan Jaćimović, te urednici sportskih redakcija RTRS-a, „Nezavisnih novina“ i „Glasa Srpske“ Dragan Novaković, Goran Karać i Dušan Repija. Na čelu Organizacionog odbora nalazi se predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović. Oni su do sada imali dvije sjednice, na prvoj su verifikovali prijedloge strukovnih saveza koji su ove godine poslali 19 kandidata, da bi na drugoj skratili listu na deset najboljih. Kako bi imena nagrađenih ostala u tajnosti sve do same manifestacije, ni ove godine nismo objavili skraćenu listu kandidata.

- Organizatori iz „Glasa“ su mi rekli da je na njihov poziv ranijih godina stizalo više prijedloga. Možda je i to pokazatelj da bi sport u Srpskoj morao biti na višem nivou, ali opet ima onih koji se izdvajaju. Kao dugogodišnji sportista znam koliko je znoja potrebno proliti da postanete najbolji u domaćim okvirima, da budete član reprezentacije i plasirate se na neko veliko takmičenje. Da ne pričam o medaljama sa balkanskih, evropskih ili svjetskih prvenstava - rekao je član žirija Goran Malić.

Pored izbora deset najboljih, biće dodijeljeno još deset priznanja. Novost u odnosu na prethodne godine jeste kategorija - najbolji sportista iz RS, a u konkurenciju ulaze sportisti koji su iz Srpske, a klupsku i reprezentativnu karijeru grade pod zastavom neke druge države, u ovom slučaju najčešće Srbije. Biće proglašen i najbolji trener, ambasadori sporta Srpske te dodijeljene plakete za doprinos i razvoj specijalnih i paralelnih veze RS i Srbije, za dugogodišnji doprinos i razvoj sporta, za rezultate u sportu za invalide, kao i za sportski događaj godine. Biće dodijeljena i povelja za izuzetan poduhvat godine, plaketa „Glasa“ posthumno te „Zlatno pero - Limun Papić“ najboljem sportskom novinaru godine.

Partner

Partner „Glasa Srpske“ u organizaciji Izbora su Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, a kako bi sve bilo na visokom nivou u organizaciji su pomogle brojne institucije, preduzeća i privredni subjekti. Prvi čovjek ovogodišnjeg Organizacionog odbora je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, a medijski pokrovitelj Javni radio-televizijski servis RTRS.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica