Прослављени кошаркаш прихватио позив „Гласа Српске: Ненад Крстић на челу жирија

Иван Драгичевић
Прослављени кошаркаш прихватио позив „Гласа Српске: Ненад Крстић на челу жирија

Бањалука - На челу жирија Избора десет најбољих спортиста Републике Српске, који по 63. пут организује „Глас Српске", биће прослављени кошаркаш Ненад Крстић.

Бивши капитен Србије са којом је освојио два сребра на Европском првенству 2009. године и на Свјетском пет година касније, са одушевљењем је прихватио позив.

- Ето, полако се са паркета пребацујем у жирије, одборе и организације. Ово је први пут да сам добио такву улогу и заиста сам почаствован. Знам да је „Глас Српске" врло утицајан медиј, чуо сам да су пре мене на челу жирија били великани спорта са ових простора, тако да не смемо оманути. Бићу максимално укључен у рад жирија и надам се да ћемо изабрати најбољег - рекао је Крстић.

Један од најбољих центара са ових простора у новијој историји рођен је у Краљеву прије 34 године, а послије Машинца играо је четири сезоне у Партизану, да би се 2004. године отиснуо „преко баре". До 2008. године носио је дрес Њу Џерсија, затим је имао епизоду у руском Тријумфу, данашњем Зениту, да би потом наступао у Оклахоми и Бостону. Дрес ЦСКА обукао је 2011. године и пружао одличне партије све до 2014, када је прешао у Анадолу Ефес. На Босфору, нажалост, није имао среће, јер је послије одличног почетка прво сломио руку, а онда покидао лигаменте кољена. Каријеру је завршио у Галатасарају прошле године практично без званичне утакмице, јер је обновио повреду кољена. Иако је било говора да би се могао вратити у Партизан, одлучио је да каже доста и окренуо се неким другим стварима у животу. Поносни је власник дестилерије у Краљеву, а прва ракија на тржишту ће се појавити у 2018. години.

- То је био мој сан већ десетак година. Тада сам помислио да бих се тим могао бавити када завршим каријеру. За сада иде све одлично. Уживам у стварима које нисам могао да радим док сам био кошаркаш, водим миран породични живот и дружим се са пријатељима. Имам их много и у Српској, увек ми је драго да дођем у Бањалуку и Градишку па ће тако бити и овај пут - рекао је Крстић.

Осим њега, чланови жирија биће замјеник министра породице, омладине и спорта РС Драган Јаћимовић, бивши спортисти, а сада спортски радници Радиславка Рачић и Горан Малић, те уредници спортских рубрика РТРС-а, „Независних новина" и „Гласа Српске" Драган Новаковић, Горан Караћ и Душан Репија.

У спортску редакцију „Гласа" стигли су приједлози из петнаестак струковних савеза, а остали имају рок да кандидате за спортисту године доставе до петка. Прва сједница жирија биће одржана крајем идуће седмице, друга почетком децембра, а посљедња уочи саме манифестације, 14. децембра, када ће и пасти одлука о десет најбољих, као и о најбољем од њих. Церемонија свечаног проглашења лауреата биће одржана у Банском двору са почетком у 20.10 часова.

Награде у десет категорија

Поред избора десет најбољих, биће додијељено још десет признања. Новост у односу на претходне године јесте категорија „најбољи спортиста из РС", а у конкуренцију улазе спортисти који су из Српске, а клупску и репрезентативну каријеру граде негдје друго. Биће проглашен и најбољи тренер, амбасадори спорта Српске, те додијељене плакете за допринос и развој специјалних и паралелних везе РС и Србије, за дугогодишњи допринос и развој спорта, за резултате у спорту за инвалиде, као и за спортски догађај године. Биће додијељена и повеља за изузетан подухват године, плакета „Гласа" постхумно, те „Златно перо - Лимун Папић", које ће добити најбољи спортски новинар године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана