Podrška Glasu sa svih strana

Dušan Repija
Podrška Glasu sa svih strana

Banjaluka - "Glas Srpske" će dobiti podršku nadležnih institucija, te javnih i privatnih preduzeća u organizaciji 63. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, poručeno je na prvoj sjednici Organizacionog odbora.

Predsjednik Nedeljko Čubrilović juče je upoznao dvadesetak članova kako teku pripreme i zahvalio im što su uzeli učešće.

- Želim da zahvalim svima koji su odlučili da daju svoj doprinos ovom događaju, koji je mnogo više od sportskog. Ne samo zbog tradicije, nego i zbog prostora koji pokriva. Na ovaj način ćemo predstaviti Srpsku i dati podstrek mladim ljudima koji će 14. decembra izaći na scenu Banskog dvora. Nadam se da će žiri izabrati najbolje, najperspektivnije i sve one koji su to zaslužili. To veče trebalo bi da ostane u lijepom sjećanju svima koji učestvuju na ovaj ili onaj način - rekao je Čubrilović.

Direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović zahvalio je predsjedniku Organizacionog odbora i svim članovima, te Ministarstvu porodice omladine i sporta i medijskom pokrovitelju RTRS-u.

- Imamo uigranu ekipu i ubijeđen sam da ćemo još jednom obaviti posao na najbolji način da bi završno veče izgledalo veličanstveno - rekao je Dmitrašinović.

Sportska redakcija "Glasa Srpske" već je zatražila od sva 43 saveza da predlože kandidate za koje misle da treba da se nađu u konkurenciji, a rok za prijave ističe u ponedjeljak. Nakon što prijedlozi pristignu, biće formiran žiri koji će brojati sedam članova, a uskoro će biti i poznat i predsjednik. Tokom tri sjednice žiri će verifikovati listu kandidata, skratiti je na deset imena i na kraju na dan manifestacije (14. decembra, 20.10 časova) izabrati nasljednika plivača Mihajla Čeprkala, koji je prošle godine izabran za najboljeg.

Nova nagrada

Pored izbora deset najboljih biće dodijeljeno još deset priznanja. Novost u odnosu na prethodne godine jeste kategorija "najbolji sportista iz RS", a u konkurenciju ulaze sportisti koji su iz Srpske, a klupsku i reprezentativnu karijeru grade na nekom drugom mjestu. Biće proglašen i najbolji trener, ambasadori sporta Srpske, te dodijeljene plakete za doprinos i razvoj specijalnih i paralelnih veze RS i Srbije, za dugogodišnji doprinos i razvoj sporta, za rezultate u sportu za invalide, kao i za sportski događaj godine. Biće dodijeljena i povelja za izuzetan poduhvat godine, plaketa "Glasa" posthumno, te "Zlatno pero - Limun Papić", koje će dobiti novinar godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana