Подршка Гласу са свих страна

Подршка Гласу са свих страна 10.11.2017 13:55 | Душан Репија

Бањалука - "Глас Српске" ће добити подршку надлежних институција, те јавних и приватних предузећа у организацији 63. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске, поручено је на првој сједници Организационог одбора.

Предсједник Недељко Чубриловић јуче је упознао двадесетак чланова како теку припреме и захвалио им што су узели учешће.

- Желим да захвалим свима који су одлучили да дају свој допринос овом догађају, који је много више од спортског. Не само због традиције, него и због простора који покрива. На овај начин ћемо представити Српску и дати подстрек младим људима који ће 14. децембра изаћи на сцену Банског двора. Надам се да ће жири изабрати најбоље, најперспективније и све оне који су то заслужили. То вече требало би да остане у лијепом сјећању свима који учествују на овај или онај начин - рекао је Чубриловић.

Директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић захвалио је предсједнику Организационог одбора и свим члановима, те Министарству породице омладине и спорта и медијском покровитељу РТРС-у.

- Имамо уиграну екипу и убијеђен сам да ћемо још једном обавити посао на најбољи начин да би завршно вече изгледало величанствено - рекао је Дмитрашиновић.

Спортска редакција "Гласа Српске" већ је затражила од сва 43 савеза да предложе кандидате за које мисле да треба да се нађу у конкуренцији, а рок за пријаве истиче у понедјељак. Након што приједлози пристигну, биће формиран жири који ће бројати седам чланова, а ускоро ће бити и познат и предсједник. Током три сједнице жири ће верификовати листу кандидата, скратити је на десет имена и на крају на дан манифестације (14. децембра, 20.10 часова) изабрати насљедника пливача Михајла Чепркала, који је прошле године изабран за најбољег.

Нова награда

Поред избора десет најбољих биће додијељено још десет признања. Новост у односу на претходне године јесте категорија "најбољи спортиста из РС", а у конкуренцију улазе спортисти који су из Српске, а клупску и репрезентативну каријеру граде на неком другом мјесту. Биће проглашен и најбољи тренер, амбасадори спорта Српске, те додијељене плакете за допринос и развој специјалних и паралелних везе РС и Србије, за дугогодишњи допринос и развој спорта, за резултате у спорту за инвалиде, као и за спортски догађај године. Биће додијељена и повеља за изузетан подухват године, плакета "Гласа" постхумно, те "Златно перо - Лимун Папић", које ће добити новинар године.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица