Podrška Glasovom Izboru deset najboljih sportista

Milan Zubović
Podrška Glasovom Izboru deset najboljih sportista

Banjaluka - Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, kao najstarija manifestacija tog tipa, ne samo na našim prostorima nego i šire, zaslužuje podršku da bi bar ostala na dosadašnjem nivou, a ako je moguće i dosegla još viši.

Ovo je zaključak sa sjednice Organizacionog odbora kojoj je predsjedavala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Ona je zahvalila “Glasu Srpske” na ukazanom povjerenju i što je na čelu ove manifestacije baš kao i prije pet godina, kada je održan 59. Izbor deset najboljih sportista Srpske.

- Ovo je 64. put da ćemo dobiti najbolje sportiste, a iz iskustva znam koliko je teško nešto održati sve te godine. Vjerujem da ćemo i ove godine, kao i prethodnih, sve uspješno organizovati i da ćemo poslati lijepu sliku u svijet - rekla je Cvijanovićeva.

Sjednici Organizacionog odbora prisustvovali su i brojni funkcioneri, privrednici, sportski radnici, koji će, svaki na svoj način, doprinijeti da 21. decembra, kada je zakazano proglašenje najboljih, dobijemo lijep finalni proizvod u vidu svečanosti o kojoj će se dugo pričati.

- Izuzetno sam zahvalan predsjednici Cvijanović koja je prihvatila naš poziv, pružila podršku i preuzela konkretne obaveze da nam pomogne pri organizaciji. Takođe, zahvalan sam i našem dugogodišnjem partneru Ministarstvu porodice, omladine i sporta, kao i svima drugim koji će uložiti svoj trud da na kraju sve bude kako treba. Što se tiče nas, kao organizatora, već smo uigrana ekipa, jer godinama organizujemo ovu manifestaciju - rekao je direktor “Glasa Srpske” Boris Dmitrašinović.

U petak je održana i prva sjednica žirija, na kojoj je potvrđeno da su prijedlozi strukovnih saveza poslati ispravno, te su 22 kandidata za ulazak u najboljih deset.

- Prva sjednica je u suštini bila konstitutivna, a na drugoj, koja će biti održana 7. decembra, skratićemo listu kandidata za deset najboljih, te približiti stavove koji od njih su najbliži samom vrhu liste. Nekoliko časova uoči same manifestacije, 21. decembra sastaćemo se i donijeti konačnu odluku ko će naslijediti odbojkašicu Anu Gajić, proglašenu za najbolju prošle godine - rekao je član žirija, urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Dušan Repija.

 

Kandidati za najboljeg

U konkurenciji za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2018. godinu su: Dejan Vitor (karate), David Stanišić (Tekvondo savez), Darko Savić (kajak), Mladena Petrušić (atletika), Dalibor Ilić (košarka), Nikola Bjelajac (plivanje), Milica Ivković (odbojka), Radenko Tomić (boks), Milan Babić (kik-boks), Draško Vujković (vaterpolo), Demir Peco (fudbal), Dragan Babić (rafting), Snežana Marković (stoni tenis), Marko Šljivić (skijanje), Nemanja Galić (kuglanje), Milica Karanović (Tekvondo asocijacija), Vladimir Trbić (biciklizam), Vasilije Vujičić (džudo), Biljana Nedić (Savez košarke u kolicima), Momir Ašonja (Šahovski savez invalida), Velezar Šurbat (Streljački savez invalida), Ivica Vidiček (Savez za sport i rekreaciju invalida).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana