Подршка Гласовом Избору десет најбољих спортиста

Милан Зубовић
Подршка Гласовом Избору десет најбољих спортиста

Бањалука - Избор десет најбољих спортиста Републике Српске, као најстарија манифестација тог типа, не само на нашим просторима него и шире, заслужује подршку да би бар остала на досадашњем нивоу, а ако је могуће и досегла још виши.

Ово је закључак са сједнице Организационог одбора којој је предсједавала предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић. Она је захвалила “Гласу Српске” на указаном повјерењу и што је на челу ове манифестације баш као и прије пет година, када је одржан 59. Избор десет најбољих спортиста Српске.

- Ово је 64. пут да ћемо добити најбоље спортисте, а из искуства знам колико је тешко нешто одржати све те године. Вјерујем да ћемо и ове године, као и претходних, све успјешно организовати и да ћемо послати лијепу слику у свијет - рекла је Цвијановићева.

Сједници Организационог одбора присуствовали су и бројни функционери, привредници, спортски радници, који ће, сваки на свој начин, допринијети да 21. децембра, када је заказано проглашење најбољих, добијемо лијеп финални производ у виду свечаности о којој ће се дуго причати.

- Изузетно сам захвалан предсједници Цвијановић која је прихватила наш позив, пружила подршку и преузела конкретне обавезе да нам помогне при организацији. Такође, захвалан сам и нашем дугогодишњем партнеру Министарству породице, омладине и спорта, као и свима другим који ће уложити свој труд да на крају све буде како треба. Што се тиче нас, као организатора, већ смо уиграна екипа, јер годинама организујемо ову манифестацију - рекао је директор “Гласа Српске” Борис Дмитрашиновић.

У петак је одржана и прва сједница жирија, на којој је потврђено да су приједлози струковних савеза послати исправно, те су 22 кандидата за улазак у најбољих десет.

- Прва сједница је у суштини била конститутивна, а на другој, која ће бити одржана 7. децембра, скратићемо листу кандидата за десет најбољих, те приближити ставове који од њих су најближи самом врху листе. Неколико часова уочи саме манифестације, 21. децембра састаћемо се и донијети коначну одлуку ко ће наслиједити одбојкашицу Ану Гајић, проглашену за најбољу прошле године - рекао је члан жирија, уредник спортске редакције “Гласа Српске” Душан Репија.

 

Кандидати за најбољег

У конкуренцији за најбољег спортисту Републике Српске за 2018. годину су: Дејан Витор (карате), Давид Станишић (Теквондо савез), Дарко Савић (кајак), Младена Петрушић (атлетика), Далибор Илић (кошарка), Никола Бјелајац (пливање), Милица Ивковић (одбојка), Раденко Томић (бокс), Милан Бабић (кик-бокс), Драшко Вујковић (ватерполо), Демир Пецо (фудбал), Драган Бабић (рафтинг), Снежана Марковић (стони тенис), Марко Шљивић (скијање), Немања Галић (куглање), Милица Карановић (Теквондо асоцијација), Владимир Трбић (бициклизам), Василије Вујичић (џудо), Биљана Недић (Савез кошарке у колицима), Момир Ашоња (Шаховски савез инвалида), Велезар Шурбат (Стрељачки савез инвалида), Ивица Видичек (Савез за спорт и рекреацију инвалида).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана