PREDSTAVLjAMO: Snežana Marković, kandidat Stonoteniskog saveza Republike Srpske: Bronze iz Edirnea zlatnog sjaja

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Snežana Marković, kandidat Stonoteniskog saveza Republike Srpske: Bronze iz Edirnea zlatnog sjaja

Foča - Dvije bronzane medalje osvojene na Balkanskom prvenstvu za seniore do 21 godine u turskom Edirneu, kao i brojna odlična na domaćoj sceni bili su razlog da Stonoteniski savez Republike Srpske kao kandidata za tradicionalnu akciju “Glasa Srpske” predloži članicu Perućice iz Foče Snežanu Marković.

Iako joj je tek 18 godina ova učenica četvrtog razreda Ekonomske škole u Foči već sada se može pohvaliti velikim dostignućima. Ona bi tek trebalo da budu uvertira za sjajnu budućnost, koju je stonoteniski stručnjaci predviđaju.

- Osim dvije bronze iz Turske, godinu na izmaku pamtiću po sjajnim rezultatima u BiH i Srpskoj. Na seniorskom prvenstvu BiH osvojila sam zlatne medalje u ženskim i mješovitim parovima, dok sam pojedinačno bila druga. Na seniorskom šampionatu BiH do 21 godine bila sam prva pojedinačno i mješovitim parovima, dok sam na seniorskom prvenstvu Republike Srpske bila najbolja pojedinačno i ženskim parovima - rekla je Markovićeva.

Ljubav prema stonom tenisu je potekla od majke Nade, koja je bila uspješna stonoteniserka i dugi niz godina reprezentativka Jugoslavije.

- Sa sedam godina sam počela dolazim na treninge koje je vodila moja majka u klubu. Malo, pomalo počela sam da treniram i za sada mi dobro ide. Očekujem još bolje rezultate u 2019. godini, a cilj mi je da pokušamo osvojiti medalju na seniorskom Balkanskom prvenstvu - nastavila je Markovićeva.

Ovu 2018. godinu pamtiće i po nastupima na Svjetskom seniorskom prvenstvo do 21 godine u Švedskoj, Mediteranskim igrama u Taragoni i Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji.

- Iako na ovim takmičenjima nisam imala značajnijih rezultata bilo je to za mene veliko i značajno iskustvo. Stekla sam nova poznanstva, vidjela kako rade i treniraju oni koji su za sada bolji od mene. To će mi biti dobar putokaz za budućnost - dodala je Markovićeva.

Godinama najbolja u Foči

Snežana je posljednje tri godine birana za najboljeg sportistu Foče, a među najperspektivnijim sportistima Republike Srpske našla se 2016. i 2017, dok je 2015. godine proglašena za “Mladu nadu BiH sporta” u izboru Sportskog saveza BiH. Sada se prvi put našla među kandidatima za Izbor 10 najboljih sportista Srpske.

- Svako priznanje je veliki stimulans za dalji rad. Ponosna sam što me Stonoteniski savez predložio kao kandidata za najbolje, a moj cilj je već ispunjen bez obzira da li se našla među najboljima ili ne - rekla je Markovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana