ПРЕДСТАВЉАМО: Снежана Марковић, кандидат Стонотениског савеза Републике Српске: Бронзе из Едирнеа златног сјаја

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Снежана Марковић, кандидат Стонотениског савеза Републике Српске: Бронзе из Едирнеа златног сјаја

Фоча - Двије бронзане медаље освојене на Балканском првенству за сениоре до 21 године у турском Едирнеу, као и бројна одлична на домаћој сцени били су разлог да Стонотениски савез Републике Српске као кандидата за традиционалну акцију “Гласа Српске” предложи чланицу Перућице из Фоче Снежану Марковић.

Иако јој је тек 18 година ова ученица четвртог разреда Економске школе у Фочи већ сада се може похвалити великим достигнућима. Она би тек требало да буду увертира за сјајну будућност, коју је стонотениски стручњаци предвиђају.

- Осим двије бронзе из Турске, годину на измаку памтићу по сјајним резултатима у БиХ и Српској. На сениорском првенству БиХ освојила сам златне медаље у женским и мјешовитим паровима, док сам појединачно била друга. На сениорском шампионату БиХ до 21 године била сам прва појединачно и мјешовитим паровима, док сам на сениорском првенству Републике Српске била најбоља појединачно и женским паровима - рекла је Марковићева.

Љубав према стоном тенису је потекла од мајке Наде, која је била успјешна стонотенисерка и дуги низ година репрезентативка Југославије.

- Са седам година сам почела долазим на тренинге које је водила моја мајка у клубу. Мало, помало почела сам да тренирам и за сада ми добро иде. Очекујем још боље резултате у 2019. години, а циљ ми је да покушамо освојити медаљу на сениорском Балканском првенству - наставила је Марковићева.

Ову 2018. годину памтиће и по наступима на Свјетском сениорском првенство до 21 године у Шведској, Медитеранским играма у Тарагони и Европском првенству за младе у Румунији.

- Иако на овим такмичењима нисам имала значајнијих резултата било је то за мене велико и значајно искуство. Стекла сам нова познанства, видјела како раде и тренирају они који су за сада бољи од мене. То ће ми бити добар путоказ за будућност - додала је Марковићева.

Годинама најбоља у Фочи

Снежана је посљедње три године бирана за најбољег спортисту Фоче, а међу најперспективнијим спортистима Републике Српске нашла се 2016. и 2017, док је 2015. године проглашена за “Младу наду БиХ спорта” у избору Спортског савеза БиХ. Сада се први пут нашла међу кандидатима за Избор 10 најбољих спортиста Српске.

- Свако признање је велики стимуланс за даљи рад. Поносна сам што ме Стонотениски савез предложио као кандидата за најбоље, а мој циљ је већ испуњен без обзира да ли се нашла међу најбољима или не - рекла је Марковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана