PREDSTAVLjAMO : Radenko Tomić, kandidat Bokserskog saveza RS: Mašta o medalji iz Minska

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO : Radenko Tomić, kandidat Bokserskog saveza RS: Mašta o medalji iz Minska

Bijeljina - Iako “plemenitu vještinu” trenira tek tri godine, član Radnika Radenko Tomić odličnim rezultatima u 2018. godini zaslužio je da ga Bokserski savez Republike Srpske predloži kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista RS.

Godinu na izmaku pamtiće po odličnim rezultatima, kako pojedinačnim, tako i klupskim.

- Bio sam prvak Republike Srpske u kategoriji do 75 kilograma, a potom i šampion BiH. Na tom prvenstvu sam proglašen za najboljeg boksera, a kao prvak sam stekao pravo da nastupim na Mediteranskim igrama u Španiji, gdje sam u Taragoni osvojio deveto mjesto. Sa ekipom sam osvojio sve što smo mogli osvojiti. Bili smo šampioni Srpske, BiH i Regionalne lige. Nastupio sam na više turnira, a kao najveće uspjehe smatram zlato sa Međunarodnog kupa RS, te srebro iz Mađarske - naglasio je ovaj 24-godišnjak.

Ljubav prema boksu naslijedio je od oca Milenka koji je prvi čovjek Radnika, ali i predsjednik BS BiH.

- Cijeli život sam uz ring, ali mi otac nije dugo dopuštao da treniram iako sam želio. Tek je popustio prije tri godine i za kratko vrijeme sam postigao odlične rezultate. Šteta što nisam ranije krenuo, ali vjerujem da ću upornim radom sve propušteno nadoknaditi - nastavio je Tomić.

Ima ambiciozne planove za 2019. godinu.

- U narednoj godini me očekuje nastup na Evropskim olimpijskim igrama u Bjelorusiji i bilo bi sjajno da se u Bijeljinu vratim sa odličjem. Znam da će u Minsku biti strašna konkurencija, jer se rezultati sa ovog takmičenja boduju za Olimpijske igre 2020. godine, ali ću vrijedno trenirati. Želja mi je da i ja budem u Tokiju i sam odlazak na OI bio bi kruna karijere - rekao je Tomić.

Bijeljinci su posljednjih godina preoteli primat od banjalučke Slavije, tako da je u 2017. godini kandidat bio član Radnika Dašo Simeunović.

- On se probio na 10. mjesto liste najboljih i sigurno je još više mladih privukao u naš klub. Bilo bi sjajno kada bih se i ja našao u odabranom društvu, ali i ako tako ne bude, neće biti tragedija - dodao je Tomić.

 

Profesionalni ring

Već krajem ove godine, tačnije 24. decembra, Radenko Tomić imaće debi u profesionalnom ringu.

- Boriću se za titulu profi prvaka Srpske u srednjoj kategoriji. To je normalan slijed događaja, jer kao što je poznato, sada i amaterski bokseri mogu nesmetano biti profesionalci, tako da mi to otvara nove mogućnosti - naglasio je Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana