ПРЕДСТАВЉАМО: Невена Лукач, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Лопта најбољи друг већ двије деценије

Н. Ђ.
ПРЕДСТАВЉАМО: Невена Лукач, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Лопта најбољи друг већ двије деценије

Приједор - Кандидат Рукометног савеза Републике Српске за најбољег спортисту Српске је рукометашица "Мире" Невена Лукач.

Иако са 27 година спада у ред искуснијих, Лукачева је и даље главна узданица Приједорчанки, првенствено у одбрани. Ипак, одлика великих играча је да преузму одговорност у тренуцима када се ломи меч, а Лукачева никада не бјежи од тога.

- Једини смо клуб из Српске који константно постиже успјехе у Премијер лиги и то са скоро комплетним домаћим играчким кадром. Прошлу сезону окончале смо на трећем мјесту, избориле наступ у Европи, а пети пут заредом освојиле Куп РС. Први дио у овом првенству окончаћемо на другој позицији, борићемо се за сам врх, а на основу трећег мјеста у Купу БиХ на прољеће у овом такмичењу играћемо директно у четвртфиналу - прича Лукачева.

Нена, како је ословљавају саиграчице, готово двије деценије другује с лоптом. Иако се као дјевојчица почела бавити теквондоом и каратеом, од осме године је на рукометном терену. Није ни чудо, јер је и њен отац Небојша Богдановић својевремено био рукометаш Боснамонтаже. За све ово вријеме паузирала је три године, јер је на свијет донијела кћерку Николију и сина Алексу, али се брзо враћала на паркет. Драго јој је што је ове године "Мира" први пут наступила у Челенџ купу, иако њен клуб није пружио адекватан отпор холандском Вирто Квинтусу.

- Жао ми је што чешће нисмо играле на међународној сцени, а на то смо имале право. Финансије су велика препрека па је тешко пронаћи мотив, с обзиром на то да још од 2007. године не постоји сениорска репрезентација БиХ. Тада сам играла у квалификацијама за Европско првенство у Литванији. Штета је што женски рукомет нема адекватну помоћ, али у сваком случају спорт је нешто најљепше што бих препоручила младима и генерацијама које долазе - закључила је Невена Лукач.

Дебитант

Узорна спортисткиња захвалила је Рукометном савезу Републике Српске што се баш њено име ове године нашло на листи.

- Част ми је да сам као прва играчица "Мире" у престижној анкети "Гласа Српске". Много ми значи као награда за труд, за све године проведене на терену и резултате. Уједно је и сатисфакција и доживљавам је и као награду за оне играчице које су можда раније заслужиле номинацију, али нису имале ту част - истакла је Лукачева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана