ПРЕДСТАВЉАМО: Немања Галић, кандидат Куглашког савеза РС: Руши чуњеве као од шале

Глас Српске
ПРЕДСТАВЉАМО: Немања Галић, кандидат Куглашког савеза РС: Руши чуњеве као од шале

Градишка - Млади куглаш из Градишке Немања Галић приједлог је Куглашког савеза Републике Српске за традиционалну акцију Гласа Српске “Избор десет најбољих спортиста РС”.

Овај двадесетчетворогодишњак од малих ногу је у спорту, чак пет година је тренирао кошарку у Сервициуму, али га је лом руке одвојио од паркета на пуну годину. Након тога, отишао је једном у куглану, опробао се у овом спорту и у њему остао и дан-данас.

- Почео сам још 2008. године, а годину касније регистрован сам за КК Козара. Ето, од тада је прошло десет година и ја са пуно права кажем да нисам погријешио, да сам изабрао прави спорт. Иако сам имао доста успјеха, тврдим да није важан само спортски сегмент, веома је битан и онај други, друштвени. Преко куглања сам упознао доста добрих људи, пропутовао широм Европе, а то вјероватно не бих успио да сам изабрао неки други спорт - тврди Немања Галић.

Већ на старту каријере показао је сав свој таленат, па је у дресу Козаре освојио титулу појединачног првака БиХ у кадетској, јуниорској и сениорској конкуренцији. Одличне игре одвеле су га у Хрватску, гдје је 2016. године приступио екипи Забока, а годину касније и великану овог спорта, Грмошчици. И тамо је наставио да одлично игра, па је ове године забиљежио неколико запажених резултата.

Међу њима се истичу прво мјесто на првенству БиХ, треће мјесто на сениорском првенству РС, седмо мјесто у финалу Свјетског првенства за играче до 23 године, 16. мјесто на сениорском појединачном свјетском првенству у Клужу, те шесто мјесто са Грмошчицом на НБЦ купу у Апатину, у конкуренцији 24 екипе.

Све то га је номиновало за мјесто међу десет најбољих спортиста Републике Српске, што је доживио као велику част.

- Заиста велико признање, али и обавеза да и у наредним годинама наставим да добро играм и постижем резултате, као и да подигнем квалитет игре на још виши ниво - додао је Галић.

Приоритет Свјетско првенство

Оно што је за куглање, а самим тим и за Немању Галића, најважније у предстојећој сезони јесте Свјетско првенство.

- Интензивно се спремамо за сениорско Свјетско првенство, које ће бити одржано у Чешкој. Тамо ћу наступити са репрезентацијом БиХ и жеља нам је да изборимо пласман у осмину финала, што сматрамо достижним циљем. Такође, жеља ми је и да са Грмошчицом, кроз лигу Хрватске, освојим једно од три прва мјеста и поново се нађемо у Европи - открио је Галић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана