PREDSTAVLjAMO: Mladena Petrušić, kandidat Atletskog saveza RS: Drugo balkansko zlato u nizu

Dušan Repija
PREDSTAVLjAMO: Mladena Petrušić, kandidat Atletskog saveza RS: Drugo balkansko zlato u nizu

Sokolac - Atletski klub Glasinac iz Sokoca odavno važi za jedan od najboljih ne samo u Srpskoj nego i u regionu, a velike zasluge za to idu i na račun Mladene Petrušić.

Zato se svestrana atletičarka ponovo našla među kandidatima za najboljeg sportistu jer je posljednjih nekoliko godina bez premca kada je u pitanju kraljica sportova u Srpskoj. Godinu koja broji posljednje dane pamtiće po drugoj zlatnoj medalji sa prvenstva Balkana, koju je, baš kao i prvu, osvojila u sedmoboju. Ranije joj je osnovna disciplina bio skok uvis, ali je posljednjih godina odlučila da se takmiči u najkompleksnijoj atletskoj disciplini. I nije pogriješila. Najbolja je bila u bugarskoj Staroj Zagori osvojivši 4.990 bodova. Međutim, nije išlo baš sve tako glatko.

- Bilo je vrlo neizvjesno, ali sam dominirala u posljednjoj disciplini na 800 metara i okitila se drugim zlatom. Nekoliko dana pred Balkanijadu postavila sam lični rekord u ovoj disciplini na prvenstvu Srbije od 5.214 bodova, što je ujedno i rekord RS i BiH. Bila sam dosta emotivno ispražnjena, čak i razmišljala da li da nastupim u Bugarskoj, ali sam na nagovor trenera otišla u Staru Zagoru i ispostavilo se da je to bila odlična odluka - prisjeća se Petrušićeva.

Na domaćim terenima pokupila je sve zlatne medalje kao po navici. Postala je dvoranska šampionka na 60 metara s preponama, skoku udalj, skoku uvis i troskoku, dok je na otvorenom bila najbolja u RS i BiH u skoku udalj, skoku uvis i 100 metara s preponama. S obzirom na to da za medalje i rezultate, nažalost, nema adekvatnu nagradu u vidu novca, pitanje je koliko ćemo je još gledati na takmičenjima.

- Iskreno, sve mi je postalo pomalo mučno. Vjerovatno ću preskočiti sezonu u dvorani i spremati se za proljeće kako bih pomogla klubu i reprezentaciji. Onda ću vidjeti šta i kako dalje - zaključila je Petrušićeva.

Povreda lakta

Mladena Petrušić već duže vrijeme ima problema sa povredom lakta, što joj posebno predstavlja problem u bacačkim disciplinama.

- Koplje uopšte ne treniram, samo bacam na mitinzima, a onda moram da pauziram određeno vrijeme. To mi stvara mnogo problema i odnosi bodove jer bih sa za nijansu boljim rezultatima u bacačkim disciplinama značajno popravila konačni zbir bodova - rekla je Petrušićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana