ПРЕДСТАВЉАМО: Младена Петрушић, кандидат Атлетског савеза РС: Друго балканско злато у низу

Душан Репија
ПРЕДСТАВЉАМО: Младена Петрушић, кандидат Атлетског савеза РС: Друго балканско злато у низу

Соколац - Атлетски клуб Гласинац из Сокоца одавно важи за један од најбољих не само у Српској него и у региону, а велике заслуге за то иду и на рачун Младене Петрушић.

Зато се свестрана атлетичарка поново нашла међу кандидатима за најбољег спортисту јер је посљедњих неколико година без премца када је у питању краљица спортова у Српској. Годину која броји посљедње дане памтиће по другој златној медаљи са првенства Балкана, коју је, баш као и прву, освојила у седмобоју. Раније јој је основна дисциплина био скок увис, али је посљедњих година одлучила да се такмичи у најкомплекснијој атлетској дисциплини. И није погријешила. Најбоља је била у бугарској Старој Загори освојивши 4.990 бодова. Међутим, није ишло баш све тако глатко.

- Било је врло неизвјесно, али сам доминирала у посљедњој дисциплини на 800 метара и окитила се другим златом. Неколико дана пред Балканијаду поставила сам лични рекорд у овој дисциплини на првенству Србије од 5.214 бодова, што је уједно и рекорд РС и БиХ. Била сам доста емотивно испражњена, чак и размишљала да ли да наступим у Бугарској, али сам на наговор тренера отишла у Стару Загору и испоставило се да је то била одлична одлука - присјећа се Петрушићева.

На домаћим теренима покупила је све златне медаље као по навици. Постала је дворанска шампионка на 60 метара с препонама, скоку удаљ, скоку увис и троскоку, док је на отвореном била најбоља у РС и БиХ у скоку удаљ, скоку увис и 100 метара с препонама. С обзиром на то да за медаље и резултате, нажалост, нема адекватну награду у виду новца, питање је колико ћемо је још гледати на такмичењима.

- Искрено, све ми је постало помало мучно. Вјероватно ћу прескочити сезону у дворани и спремати се за прољеће како бих помогла клубу и репрезентацији. Онда ћу видјети шта и како даље - закључила је Петрушићева.

Повреда лакта

Младена Петрушић већ дуже вријеме има проблема са повредом лакта, што јој посебно представља проблем у бацачким дисциплинама.

- Копље уопште не тренирам, само бацам на митинзима, а онда морам да паузирам одређено вријеме. То ми ствара много проблема и односи бодове јер бих са за нијансу бољим резултатима у бацачким дисциплинама значајно поправила коначни збир бодова - рекла је Петрушићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана