PREDSTAVLjAMO: Milan Babić, kandidat Kik-boks saveza RS: Rudar čeličnih pesnica

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Milan Babić, kandidat Kik-boks saveza RS: Rudar čeličnih pesnica

Gacko - Poslije 2014. i 2015. godine član Tigra iz Gacka Milan Babić ponovo je predložen od Kik-boks saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista RS u organizaciji “Glasa Srpske”.

Sasvim zasluženo, jer je ovaj 23-godišnjak u godini na izmaku osvojio praktično sve što je mogao. Po osmi put je postao šampion BiH, osvajao je zlatna odličja na brojim turnirima, ali ipak najvrednija dostignuća ostvarena su na prvenstvu Balkana, gdje je bio najbolji, te na Evropa kupu gdje je osvojio srebrnu medalju.

- Mogu slobodno da kažem da je ovo za mene najuspješnija godina od svih 12 koliko sam u kik-boksu. Međutim, neću na ovom stati i očekujem da u narednim sezonama još više zablistam - naglasio je Babić.

Od malih nogu privlačio ga je ring i to je bio razlog da počne trenirati u Tigru.

- Možda i najveće zasluge za moj uspjeh ima moj trener Veselin Đuričić, koji je uz mene od prvog dana. U svaku medalju koju sam osvojio i on je ugradio dio sebe - nastavio je Babić.

Malo je poznato da je ovaj vrsni borac zaposlen u preduzeću “Termograding”, koje posluje u sklopu Rudnika i Termoelektrane “Gacko”.

- Radimo na površinskom kopu, a ja radim kao rukovalac tračnih transportera, što bi se reklo rudarski posao. Posao je zahtjevan i traje praktično 12 časova dnevno, od sedam do 19, a poslije toga torbu na leđa i trčim na trening. Idući dan isto, kada sam noćna smjena treniram sam ili trener izađe s posla pa treniramo zajedno. Za sada mogu da uskladim sve obaveze, ali ipak za vrhunske rezultate trebalo bi više da se posvetim kik-boksu - rekao je Babić.

Nada se da će ovog puta imati više sreće nego ranije i da će se naći među deset najboljih.

  • Očekujem da treća bude sreća, jer sam treći put nominovan. Međutim, i ako se ne nađem u probranom društvu, zadovoljan sam, jer se na ovaj način čuje za moj klub Tigar i moj grad Gacko - dodao je Babić.

 

Prvak Evrope

Milan Babić je početkom septembra postao profesionalni prvak Evrope u disciplini “K-1”, kategorija do 78,1 kilogram pošto je u rodnom Gacku nokautom u petoj rundi savladao dotadašnjeg šampiona Nemanju Pantelića iz Srbije.

- Želja mi je da titulu što duže sačuvam, a uskoro me očekuje odbrana trona. Jedan od ciljeva u 2019. godini je da napadnem i svjetski tron - naglasio je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana