ПРЕДСТАВЉАМО: Милан Бабић, кандидат Кик-бокс савеза РС: Рудар челичних песница

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Милан Бабић, кандидат Кик-бокс савеза РС: Рудар челичних песница

Гацко - Послије 2014. и 2015. године члан Тигра из Гацка Милан Бабић поново је предложен од Кик-бокс савеза Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста РС у организацији “Гласа Српске”.

Сасвим заслужено, јер је овај 23-годишњак у години на измаку освојио практично све што је могао. По осми пут је постао шампион БиХ, освајао је златна одличја на бројим турнирима, али ипак највреднија достигнућа остварена су на првенству Балкана, гдје је био најбољи, те на Европа купу гдје је освојио сребрну медаљу.

- Могу слободно да кажем да је ово за мене најуспјешнија година од свих 12 колико сам у кик-боксу. Међутим, нећу на овом стати и очекујем да у наредним сезонама још више заблистам - нагласио је Бабић.

Од малих ногу привлачио га је ринг и то је био разлог да почне тренирати у Тигру.

- Можда и највеће заслуге за мој успјех има мој тренер Веселин Ђуричић, који је уз мене од првог дана. У сваку медаљу коју сам освојио и он је уградио дио себе - наставио је Бабић.

Мало је познато да је овај врсни борац запослен у предузећу “Термоградинг”, које послује у склопу Рудника и Термоелектране “Гацко”.

- Радимо на површинском копу, а ја радим као руковалац трачних транспортера, што би се рекло рударски посао. Посао је захтјеван и траје практично 12 часова дневно, од седам до 19, а послије тога торбу на леђа и трчим на тренинг. Идући дан исто, када сам ноћна смјена тренирам сам или тренер изађе с посла па тренирамо заједно. За сада могу да ускладим све обавезе, али ипак за врхунске резултате требало би више да се посветим кик-боксу - рекао је Бабић.

Нада се да ће овог пута имати више среће него раније и да ће се наћи међу десет најбољих.

  • Очекујем да трећа буде срећа, јер сам трећи пут номинован. Међутим, и ако се не нађем у пробраном друштву, задовољан сам, јер се на овај начин чује за мој клуб Тигар и мој град Гацко - додао је Бабић.

 

Првак Европе

Милан Бабић је почетком септембра постао професионални првак Европе у дисциплини “К-1”, категорија до 78,1 килограм пошто је у родном Гацку нокаутом у петој рунди савладао дотадашњег шампиона Немању Пантелића из Србије.

- Жеља ми је да титулу што дуже сачувам, а ускоро ме очекује одбрана трона. Један од циљева у 2019. години је да нападнем и свјетски трон - нагласио је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана