PREDSTAVLjAMO: Igor Ignjatović, kandidat Košarkaškog saveza invalida: Vodio Vrbas do pet trofeja

N. V.
PREDSTAVLjAMO: Igor Ignjatović, kandidat Košarkaškog saveza invalida: Vodio Vrbas do pet trofeja

Banjaluka - Kapiten Košarkaškog kluba invalida Vrbas Igor Ignjatović nominovan je za sportistu godine Republike Srpske zbog izuzetnih rezultata u 2016. godini.

Ova godina je bila najtrofejnija u istoriji kluba, koji je osvojio pet trofeja Kup RS, Kup BiH, Ligu RS i BiH, te Regionalnu NLB ligu. Pored toga, Vrbas je prvi put igrao Čelendž kup, a Banjaluka je dobila sve pohvale za organizaciju najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

- Čelendž kup je završnica Evrolige, i tu učestvuje osam najboljih klubova Evrope. U Evropi postoji 3.038 klubova košarke u kolicima, a mi smo bili među najboljim, tako da smo prezadovoljni. Banjaluka je za organizaciju dobila devetku. Velika je bila odgovornost i na nama i na gradu, ali smo uspješno sve obavili i na to smo veoma ponosni - rekao je Ignjatović.

Ekipa Vrbasa ušla je u novu sezonu značajno oslabljena odlascima dvojice ključnih igrača, ali Ignjatović ističe da će dati sve od sebe da ponove iste rezultate i u ovoj sezoni.

- Loš nam je i zdravstveni bilans, evo i ja sam povredio ključnu kost i pauziraću oko sedam sedmica, pa mi je teško gledati svoj tim kako igra a ja ne mogu kao kapiten da im pomognem. Međutim, mi ćemo dati sve ode sebe, jer  od 9. do 12. marta igramo Evroligu 2 u Beču protiv isto jakih timova pa ćemo vidjeti gdje je naše mjesto - rekao je Ignjatović.

Osim uspjeha na parketu, Ignjatović je bio vođa delegacije BiH na Paraolimpijskim igrama u Riju. Iz Brazila nosi lijepe uspomene, očaran ljepotama grada, ali i samom organizacijom velike sportske smotre.

- Veliko je zadovoljstvo što sam dobio takvu privilegiju, takvo iskustvo se nikad ne zaboravlja, a vrhunac svakog sportiste je da učestvuje na takvom događaju. Organizacija je bila odlična, imali smo vrhunske uslove, pa nismo morali mnogo da brinemo. Rio je sa svim svojim vrlinama i manama prelijep grad. Uspjeli smo i da osvojimo jednu medalju, jer su odbojkaši došli do finala - rekao je Ignjatović.

Zakon o sportu

Kao i većina klubova u regionu, ni Vrbasu ne cvjetaju ruže na finansijskom planu.

- Bez našeg predsjednika Marinka Umičevića naši uspjesi ne bi bili mogući. Od institucija dobijamo novac na kašičicu i čini mi se da će sve tako biti dok ne bude usvojen novi Zakon o sportu - rekao je Ignjatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana