PREDSTAVLjAMO: Draško Vujković, kandidat Vaterpolo saveza RS: Sa Banjalukom pomeo rivale

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Draško Vujković, kandidat Vaterpolo saveza RS: Sa Banjalukom pomeo rivale

Banjaluka - Treći put u posljednje četiri godine Draško Vujković (24) kandidat je Vaterpolo saveza RS za akciju Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske. Prve godine nije se našao na listi najboljih, dok je druge zauzeo deveto mjesto, a sada se nada da će ponovo biti među najboljima.

- Nova nominacija je nagrada za sav trud koji sam uložio ove, ali i prethodnih godina. Kao što sam i ranije govorio, lijepo je kada te matični savez predloži za akciju “Glasa Srpske” jer to automatski znači da te smatra za najboljeg vaterpolistu te godine, što je veliko priznanje. Ono ujedno nosi i odgovornost jer nakon toga iduće godine morate biti još bolji da opravdate ukazano povjerenje - izjavio je Vujković.

Sa Banjalukom je bio dominantan u BiH i ove godine, dok je ponovo nastupao u Prvoj B ligi Srbije. Ipak, nisu imali dovoljno finansijskih sredstava da nastupe u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Pomeli smo konkurenciju u BiH, gdje nismo imali adekvatnog rivala i sve to je rezultat naših igara u Prvoj B ligi Srbije. Ovo nam je četvrta sezona da igramo sa mnogo jačim klubovima od nas i svake smo mnogo naučili. Da njih nema, pitanje je koliko bismo utakmica igrali tokom sezone jer kod nas nema mnogo klubova koji se takmiče u seniorskoj konkurenciji. Na osnovu tog iskustva i znanja bez većih problema stigli smo do pehara šampiona i Kupa BiH. Ostaje žal što ponovo nismo igrali u kvalifikacijama, da vidimo koliko smo napredovali kada se poredimo sa evropskim klubovima - kazao je Vujković.

Diplomski ispit dijeli ga od diplome profesora fizičkog vaspitanja, ali još neće prestati da se bavi vaterpolom.

- Planiram i dalje da igram i za sada ne pomišljam na odustajanje jer me još drži volja za igrom i takmičenjem. Jednog dana, kada skinem kapicu, sigurno je da ću ostati u sportu. Volio bih da budem trener i ostanem na bazenu te radim sa mlađima - dodao je Vujković.

Uspjesi

Vujković je jedini seniorski ekipni prvak i osvajač Kupa BiH za 2016, 2017. i 2018. godinu. Bio je najbolji igrač reprezentacije BiH na dosadašnjim turnirima Sarajevo čelendž 2016, 2017. i 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana