ПРЕДСТАВЉАМО: Драган Бабић, кандидат Рафтинг савеза РС: Довеслао до злата у Свјетском купу

Никола Лучић
ПРЕДСТАВЉАМО: Драган Бабић, кандидат Рафтинг савеза РС: Довеслао до злата у Свјетском купу

Бањалука - Другу годину заредом кандидат за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске испред Рафтинг савеза РС је Драган Бабић.

Члан Нектар Дајак клуба остварио је сјајне резултате у текућој години од којих се издвајају прво мјесто на Свјетском купу у Турској, као и тријумф у генералном поретку Свјетског купа у конкуренцији преко 100 тимова из 30 земаља. Када се томе додају прва мјеста на првенству БиХ, Еврокупу у Бањалуци и Отвореном првенству Русије онда је јасно да је иза Бабића и његовог тима једна од најбољих година у претходном периоду.

- Првенствено ми је велика ми је част да другу годину заредом будем кандидат испред Рафтинг савеза РС за Избор десет најбољих спортиста Српске. То је доказ да се напоран рад и труд на крају увијек исплате. Једна веома успјешна сезона је иза мене и мог тима. Можда и најуспјешнија послије 2015. Освојили смо бронзу на Европском првенству у Словачкој, што је четврта европска медаља за наш клуб, поред тога успјели смо да будемо други у Свјетском купу, а и на рафтинг маратону у чешком Крумлову, гдје је у конкуренцији 50 снажних тимова освојено треће мјесто - рекао је Бабић.

Када су у питању планови у наредном периоду, сљедеће године у фокусу биће Европско првенство у Бањалуци које ће бити одржано у јулу 2019.

- Европско првенство у Бањалуци у јулу нам је приоритет. Оно долази након Свјетског првенства у Аустралији које је би требало да буде одржано у мају. Сам одлазак на највећу свјетску смотру изискује доста новца тако да је питање да ли ћемо бити у могућности да одемо. Међутим, покушаћемо да дођемо до средстава уз помоћ институција РС. У сваком случају у фокусу је ЕП, очекујемо да будемо боље пласирани од четвртог мјеста екипно. Желимо да одемо степеницу више, док појединачно очекујемо барем двије медаље. На нама је да предстојећи период искористимо за што бољу припрему - закључио је Бабић.

Занимљив спорт

Бабић, који се иначе налази на позицији задњег десног веслача у чамцу, сматра да је ово најзанимљивији спорт на дивљим водама.

- Раније сам се бавио кајаком и кануом, али ми је рафтинг много занимљивији јер је екипни веслачки спорт на дивљим водама, па много тога зависи од колектива и сви морају да буду у координацији, јер у супротном нема побједе - рекао је Бабић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана