PREDSTAVLjAMO: David Stanišić, kandidat Tekvondo saveza RS: Pobjeđuje rivale i povrede

Brane Radulović
PREDSTAVLjAMO: David Stanišić, kandidat Tekvondo saveza RS: Pobjeđuje rivale i povrede

Prnjavor - Kandidat tekvondo saveza RS za Izbor sportiste godine Republike Srpske je član TK kluba "Prnjavor" David Stanišić.

Iza ovog osamnaestogodišnjeg maturanta Mašinske škole u Prnjavoru izuzetno je uspješna takmičarska sezona. Iako je još u kategoriji juniora, David se ogledao i u seniorskom društvu, a posebno pamti trijumf na ekipnom prvenstvu Republike Srpske, održanom u Zvorniku.

- Sa zvanjem juniora, pružena mi je prilika da u posljednjoj borbi ishod mog meča odluči o klupskom šampionu RS. Bio sam pod velikim opterećenjem, svjestan odgovornosti koja je pala na mene. Savladao sam protivnika i donio odlučujući poen našem klubu za šampionsko zvanje. To je ostvarenje koje se ne zaboravlja. Ponosan sam na činjenicu da se i moje ime našlo na listi potencijalnih kandidata za Izbor  sportiste godine - rekao je Stanišić.

On je član TK "Prnjavor" već 11. godinu, pa je prošao kroz sve starosne kategorije ovog kolektiva. Kako kaže, najteži period bilo mu je devetomjesečno odsustvo sa terena kada je doživio povredu leđa.

- Pratio sam treninge sa tribine naše dvorane i priželjkivao dan  kada ću se vratiti u aktivnu sportsku  službu, odnosno nove nastupe. Dočekao sam taj period i osvojio titule seniorskog prvaka RS u borbama i formama, dok sam na prvenstvu BiH stigao do zlatne i srebrne medalje. Postao sam i kadetski prvak Srbije. Inače, tekvondo sam počeo trenirati kada sam imao tek sedam godina. Mnogo su me privlačile borilačke vještine, a izbor je pao na ovaj sport. Imao sam sreću da od početka treniram kod izuzetnog stručnjaka Branislava Njegovana, kome sam najzahvalniji za dosadašnje rezultate. Imamo dobre uslove za rad i zdravu atmosferu u kolektivu - poručio je Stanišić.

Treninzi prnjavorskih tekvondoista biće nastavljeni i tokom zimskih mjeseci, a prvi  zvanični nastupi  u narednoj godini biće u Sloveniji i Subotici. Potom, početkom marta slijedi "Prnjavor open", koji već godinama okuplja više od 400 boraca iz desetak evropskih zemalja.

Uzor mu je klupski drug

Stanišić je rekao da mu je uzor klupski kolega Bojan Malešević.

- Učio sam na treninzima i od starijih drugara iz kluba, a posebno od mog uzora, Maleševića, koji je u dva navrata proglašen za sportistu godine naše opštine. Osnovni recept za uspjeh je upornost, samoodricanje i ljubav prema sportu. Svojevremeno, kao prvačić, odabrao sam ovu borilačku vještinu i nikada se nisam zbog toga pokajao. Naprotiv, lijepo mi je na treninzima, a poseban užitak su borbe - rekao je Stanišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana