ПРЕДСТАВЉАМО: Давид Станишић, кандидат Теквондо савеза РС: Побјеђује ривале и повреде

Бране Радуловић
ПРЕДСТАВЉАМО: Давид Станишић, кандидат Теквондо савеза РС: Побјеђује ривале и повреде

Прњавор - Кандидат теквондо савеза РС за Избор спортисте године Републике Српске је члан ТК клуба "Прњавор" Давид Станишић.

Иза овог осамнаестогодишњег матуранта Машинске школе у Прњавору изузетно је успјешна такмичарска сезона. Иако је још у категорији јуниора, Давид се огледао и у сениорском друштву, а посебно памти тријумф на екипном првенству Републике Српске, одржаном у Зворнику.

- Са звањем јуниора, пружена ми је прилика да у посљедњој борби исход мог меча одлучи о клупском шампиону РС. Био сам под великим оптерећењем, свјестан одговорности која је пала на мене. Савладао сам противника и донио одлучујући поен нашем клубу за шампионско звање. То је остварење које се не заборавља. Поносан сам на чињеницу да се и моје име нашло на листи потенцијалних кандидата за Избор  спортисте године - рекао је Станишић.

Он је члан ТК "Прњавор" већ 11. годину, па је прошао кроз све старосне категорије овог колектива. Како каже, најтежи период било му је деветомјесечно одсуство са терена када је доживио повреду леђа.

- Пратио сам тренинге са трибине наше дворане и прижељкивао дан  када ћу се вратити у активну спортску  службу, односно нове наступе. Дочекао сам тај период и освојио титуле сениорског првака РС у борбама и формама, док сам на првенству БиХ стигао до златне и сребрне медаље. Постао сам и кадетски првак Србије. Иначе, теквондо сам почео тренирати када сам имао тек седам година. Много су ме привлачиле борилачке вјештине, а избор је пао на овај спорт. Имао сам срећу да од почетка тренирам код изузетног стручњака Бранислава Његована, коме сам најзахвалнији за досадашње резултате. Имамо добре услове за рад и здраву атмосферу у колективу - поручио је Станишић.

Тренинзи прњаворских теквондоиста биће настављени и током зимских мјесеци, а први  званични наступи  у наредној години биће у Словенији и Суботици. Потом, почетком марта слиједи "Прњавор опен", који већ годинама окупља више од 400 бораца из десетак европских земаља.

Узор му је клупски друг

Станишић је рекао да му је узор клупски колега Бојан Малешевић.

- Учио сам на тренинзима и од старијих другара из клуба, а посебно од мог узора, Малешевића, који је у два наврата проглашен за спортисту године наше општине. Основни рецепт за успјех је упорност, самоодрицање и љубав према спорту. Својевремено, као првачић, одабрао сам ову борилачку вјештину и никада се нисам због тога покајао. Напротив, лијепо ми је на тренинзима, а посебан ужитак су борбе - рекао је Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана