Lista skraćena na deset imena

Nikola Lučić
Lista skraćena na deset imena

Banjaluka - Stručni žiri 64. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske obavio je lakši dio posla skrativši listu na deset kandidata koji će se 21. decembra pojaviti na sceni Banskog dvora, a na trećoj sjednici, na dan izbora, poredaće ih od desetog do prvog mjesta.

Posao članovima žirija kojem ove godine predsjedava proslavljeni odbojkaš Ivan Miljković nije bio nimalo jednostavan ni prilikom skraćivanja liste, a tek ih očekuje najosjetljiviji dio zadatka. Miljković je zbog ranije preuzetih obaveza bio spriječen da prisustvuje sjednici, ali je upoznat sa svim detaljima, a i njegov glas biće vrednovan na posljednjoj sjednici.

- Upoređujući rezultate u tekućoj godini, ostvarenja na domaćoj i međunarodnoj sceni, a imali smo u vidu i potencijal svakog od takmičara, izabrali smo deset najboljih. S obzirom na to da je pet, šest kandidata ostvarilo približno jednake rezultate, imaćemo jako težak posao da izaberemo najboljeg, ali će to biti onaj ko zaslužuje - rekao je član žirija Vinko Marinović.

Po ustaljenoj praksi, imena deset odabranih neće biti objavljivana sve do same manifestacije. Osim ove kategorije, skraćene su liste kandidata u 11 ostalih.

- Posebno je jaka konkurencija u kategoriji za najboljeg sportistu iz Republike Srpske, s obzirom na to da su odbojkašice Tijana Bošković i Brankica Mihajlović pokorile svijet sa reprezentacijom Srbije, tu je i vicešampion Evrope u džudu Nemanja Majdov i mnogi drugi potekli sa naših prostora, koji uglavnom nastupaju za reprezentaciju Srbije - rekao je urednik sportske redakcije "Glasa Srpske" Dušan Repija.

Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske biće održan 21. decembra u Banskom dvoru sa početkom u 20.10 časova uz direktan prenos na RTRS-u, kada će biti poznato ko će naslijediti odbojkašicu Anu Gajić na tronu.

Ministarstvo dijeli stipendije

Dugogodišnji partner "Glasa Srpske" u organizaciji je Ministarstvo porodice, omladine i sporta, koje će dodijeliti 11 stipendija najtalentovanijim sportistima.

- Stipendije će dobiti deset perspektivnih sportista i jedan talentovani kandidat među sportistima sa invaliditetom - rekao je pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Dragan Jaćimović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana