Legende dale ton manifestaciji

Milan Zubović
Legende dale ton manifestaciji

Banjaluka - Manifestacija „Glasa Srpske“ ponovo je pronijela dobar glas regionom i pokazala da je najbolji sportski događaj godine.

Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske opravdao je očekivanja sportista i sportskih radnika, koji su imali samo riječi hvale za manifestaciju koja je održana po 63. put. Među gostima su se našli osvajač bronzane medalje sa OI 1996. godine u Atlanti Željko Tanasković, nekadašnji selektor odbojkaške reprezentacije Jugoslavije Zoran Gajić, sa kojom je stigao do bronze i zlata na OI, proslavljeni atletičari Snežana Pajkić i Slobodan Branković, vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić, kao i srpska streljačica Andrea Arsović. Nekadašnji kapiten košarkaša Srbije Nenad Krstić često dolazi u Banjaluku i sada se prvi put našao u ulozi predsjednika žirija. Priznao je da nije očekivao da će sve biti organizovano na vrhunskom nivou.

- Od svojih prijatelja čuo sam za manifestaciju „Glasa“ koji su uvek lepo pričali o njoj, ali nisam ni pomislio da je sve organizovano na ovako visokom nivou kakav se malo vidi i u Srbiji. Ne biste se ni najmanje postideli da ste organizatori ovako nečega u Srbiji i zaista sve čestitke - izjavio je Krstić.

Kada su se pogasila svjetla i kamere u koncertnoj sali Banskog dvora, prisutni su nastavili druženje na koktelu, gdje su padali dogovori o saradnji, o posjetama ekipa i reprezentacija. Krstajić skoro da je stalni gost na manifestaciji „Glasa“. Bio je predsjednik žirija, uvaženi gost, a sada je kući odnio nagradu kao ambasador sporta Republike Srpske. Nekadašnji kapiten Fudbalskog kluba Partizan veliku bitku na terenu vodio je sa bivšim kapitenom Crvene zvezde Vinkom Marinovićem dok su branili boje ljutih beogradskih rivala. Veliki sportisti su pokazali da među njima, osim sportskog rivaliteta, nema ni trunke sujete, pa su se srdačno izgrlili i ispričali kada su se sreli u Banskom dvoru.

  • Godinama dolazim u Banjaluku zbog vrhunske manifestacije i lepog ambijenta koji vlada na događaju. Ove godine drago mi je što sam među nagrađenima i verujem da će „Glas“ i u budućnosti zadržati nivo - rekao je Krstajić.

Pjesma za Krstića

Kada je na vrata jednog banjalučkog paba, u kojem je nastavljeno druženje, ušao Nenad Krstić, moglo se vidjeti koliki je šampion. Put do stola udaljenog dvadesetak metara trajao je isto toliko minuta, jer su bukvalno svi gosti poželjeli da fotografijom ovjekovječe trenutak sa legendom srpske košarke. Kada je napokon stigao do stola, bend koji je zabavljao goste prilagodio je jednu pjesmu dugogodišnjem kapitenu reprezentacije Srbije, a on je kasnije rekao da nikada u životu nije doživio nešto slično. Skroman i povučen kakav jeste, malo se i zacrvenio od prevelike pažnje, jer poslije silaska sa košarkaške pozornice živi mirnim porodičnim životom.

Vrle i sličice

Jedan od najvećih kolekcionara dresova i sportskih rekvizita na svijetu Boris Vrhovac Vrle imao je spremljeno iznenađenje i za Nenada Krstića. Iz džepa je izvukao njihovu zajedničku fotografiju napravljenu 2004. godine prilikom otvaranja „Beogradske arene“ i ostavio Krstića bez teksta. Njegovi prijatelji su brže-bolje uslikali fotografiju uz šaljive komentare na račun nedavno penzionisanog košarkaša, koji je tada bio prilično mršav i sa mnogo više kose nego danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana