Легенде дале тон манифестацији

Милан Зубовић
Легенде дале тон манифестацији

Бањалука - Манифестација „Гласа Српске“ поново је пронијела добар глас регионом и показала да је најбољи спортски догађај године.

Избор десет најбољих спортиста Републике Српске оправдао је очекивања спортиста и спортских радника, који су имали само ријечи хвале за манифестацију која је одржана по 63. пут. Међу гостима су се нашли освајач бронзане медаље са ОИ 1996. године у Атланти Жељко Танасковић, некадашњи селектор одбојкашке репрезентације Југославије Зоран Гајић, са којом је стигао до бронзе и злата на ОИ, прослављени атлетичари Снежана Пајкић и Слободан Бранковић, вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић, као и српска стрељачица Андреа Арсовић. Некадашњи капитен кошаркаша Србије Ненад Крстић често долази у Бањалуку и сада се први пут нашао у улози предсједника жирија. Признао је да није очекивао да ће све бити организовано на врхунском нивоу.

- Од својих пријатеља чуо сам за манифестацију „Гласа“ који су увек лепо причали о њој, али нисам ни помислио да је све организовано на овако високом нивоу какав се мало види и у Србији. Не бисте се ни најмање постидели да сте организатори овако нечега у Србији и заиста све честитке - изјавио је Крстић.

Када су се погасила свјетла и камере у концертној сали Банског двора, присутни су наставили дружење на коктелу, гдје су падали договори о сарадњи, о посјетама екипа и репрезентација. Крстајић скоро да је стални гост на манифестацији „Гласа“. Био је предсједник жирија, уважени гост, а сада је кући однио награду као амбасадор спорта Републике Српске. Некадашњи капитен Фудбалског клуба Партизан велику битку на терену водио је са бившим капитеном Црвене звезде Винком Мариновићем док су бранили боје љутих београдских ривала. Велики спортисти су показали да међу њима, осим спортског ривалитета, нема ни трунке сујете, па су се срдачно изгрлили и испричали када су се срели у Банском двору.

  • Годинама долазим у Бањалуку због врхунске манифестације и лепог амбијента који влада на догађају. Ове године драго ми је што сам међу награђенима и верујем да ће „Глас“ и у будућности задржати ниво - рекао је Крстајић.

Пјесма за Крстића

Када је на врата једног бањалучког паба, у којем је настављено дружење, ушао Ненад Крстић, могло се видјети колики је шампион. Пут до стола удаљеног двадесетак метара трајао је исто толико минута, јер су буквално сви гости пожељели да фотографијом овјековјече тренутак са легендом српске кошарке. Када је напокон стигао до стола, бенд који је забављао госте прилагодио је једну пјесму дугогодишњем капитену репрезентације Србије, а он је касније рекао да никада у животу није доживио нешто слично. Скроман и повучен какав јесте, мало се и зацрвенио од превелике пажње, јер послије силаска са кошаркашке позорнице живи мирним породичним животом.

Врле и сличице

Један од највећих колекционара дресова и спортских реквизита на свијету Борис Врховац Врле имао је спремљено изненађење и за Ненада Крстића. Из џепа је извукао њихову заједничку фотографију направљену 2004. године приликом отварања „Београдске арене“ и оставио Крстића без текста. Његови пријатељи су брже-боље усликали фотографију уз шаљиве коментаре на рачун недавно пензионисаног кошаркаша, који је тада био прилично мршав и са много више косе него данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана