Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske: Ne redu kraćenje liste

Danijel Radujković
Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske: Ne redu kraćenje liste

Banjaluka - Druga sjednica Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske održaće se danas i na njoj će članovi stručnog žirija skratiti listu kandidata.

Na prvoj sjednici održanoj 20. novembra verifikovani su prijedlozi koje su na adresu "Glasa Srpske" poslali strukovni savezi dok je sada na red došlo kraćenje.

- Rezultat je jedino mjerilo svih kandidata i samo na osnovu njega odlučivaćemo koju poziciju će on osvojiti na kraju. Došli smo do filtriranja i već sad znam da nam neće biti lako izabrati najbolje među najboljima koji su tokom ove godine osvajali medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima - izjavio je član žirija i predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Milanko Mučibabić.

Predsjednik Organizacionog odbora 61. izbora deset najboljih sportista RS je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, dok se u žiriju još nalaze urednik sportske redakcije Radio-televizije RS Dragan Novaković, proslavljeni košarkaš Marko Šćekić, urednik sportske redakcije "Glasa Srpske" Milan Zubović. Žiriju predsjedava proslavljeni srpski odbojkaš i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez.

- Iako su sportisti uvijek u prvom planu želimo da nagradimo i one koji su svojim radom pomogli da njihovi izabranici ostvare vrhunske rezultate. To su ljudi koji godinama obavljaju veliki posao brinući se da obezbijede uslove za nesmetano treniranje, koji talente pretvaraju u vrhunske sportiste pa je red da oni dobiju društveno priznanje - kazao je Zubović.

Proglašenje najboljih biće obavljeno 17. decembra u Banskom dvoru i manifestaciju će direktno prenositi RTRS od 20 časova. Osim proglašenja deset najboljih, biće dodijeljeno još nekoliko nagrada i priznanja i to: povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za ambasadore sporta Republike Srpske, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, te "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru. Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS proglasiće najperspektivnije sportiste, dok će RTRS izabrati najbolji sportski događaj godine u Srpskoj. Prošle godine za najboljeg sportistu proglašen je košarkaš Nemanja Gordić, drugo mjesto pripalo je karatistkinji Dragici Drapić, a treće skijašici Žani Novaković.

Kandidati

Goran Dojčinović (automobilizam), Siniša Petković (streljaštvo), Mitar Mrdić (džudo), Siniša Radoja (fudbal), Tanja Karišik (skijanje), Dušan Babić (atletika), Aleksa Crnčević (biciklizam), Đorđe Tomić (boks), Branislav Marković (tekvondo), Saša Zimonjić (odbojka), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Darko Savić (kajak-kanu), Miljana Antonić (stoni tenis), Anđela Delić (košarka), Đorđe Paštar (kuglanje), Stefan Janković (rukomet), Nataša Vidović (karate), Milan Babić (kik-boks), Draško Vujković (vaterpolo), Miro Vasić (MeNeRaLi), Momir Ašonja (Šahovski savez invalida), Velezar Šurbat (Streljački savez invalida), Igor Ignjatović (košarka u kolicima).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana