Избор десет најбољих спортиста Републике Српске: Не реду краћење листе

Данијел Радујковић
Избор десет најбољих спортиста Републике Српске: Не реду краћење листе

Бањалука - Друга сједница Избора десет најбољих спортиста Републике Српске одржаће се данас и на њој ће чланови стручног жирија скратити листу кандидата.

На првој сједници одржаној 20. новембра верификовани су приједлози које су на адресу "Гласа Српске" послали струковни савези док је сада на ред дошло краћење.

- Резултат је једино мјерило свих кандидата и само на основу њега одлучиваћемо коју позицију ће он освојити на крају. Дошли смо до филтрирања и већ сад знам да нам неће бити лако изабрати најбоље међу најбољима који су током ове године освајали медаље на домаћим и међународним такмичењима - изјавио је члан жирија и представник Министарства породице, омладине и спорта Миланко Мучибабић.

Предсједник Организационог одбора 61. избора десет најбољих спортиста РС је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, док се у жирију још налазе уредник спортске редакције Радио-телевизије РС Драган Новаковић, прослављени кошаркаш Марко Шћекић, уредник спортске редакције "Гласа Српске" Милан Зубовић. Жирију предсједава прослављени српски одбојкаш и генерални секретар Спортског савеза Србије Владимир Батез.

- Иако су спортисти увијек у првом плану желимо да наградимо и оне који су својим радом помогли да њихови изабраници остваре врхунске резултате. То су људи који годинама обављају велики посао бринући се да обезбиједе услове за несметано тренирање, који таленте претварају у врхунске спортисте па је ред да они добију друштвено признање - казао је Зубовић.

Проглашење најбољих биће обављено 17. децембра у Банском двору и манифестацију ће директно преносити РТРС од 20 часова. Осим проглашења десет најбољих, биће додијељено још неколико награда и признања и то: повеља за изузетан спортски подухват године, плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, плакете за амбасадоре спорта Републике Српске, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта, те "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару. Министарство породице, омладине и спорта РС прогласиће најперспективније спортисте, док ће РТРС изабрати најбољи спортски догађај године у Српској. Прошле године за најбољег спортисту проглашен је кошаркаш Немања Гордић, друго мјесто припало је каратисткињи Драгици Драпић, а треће скијашици Жани Новаковић.

Кандидати

Горан Дојчиновић (аутомобилизам), Синиша Петковић (стрељаштво), Митар Мрдић (џудо), Синиша Радоја (фудбал), Тања Каришик (скијање), Душан Бабић (атлетика), Алекса Црнчевић (бициклизам), Ђорђе Томић (бокс), Бранислав Марковић (теквондо), Саша Зимоњић (одбојка), Михајло Чепркало (пливање), Дарко Савић (кајак-кану), Миљана Антонић (стони тенис), Анђела Делић (кошарка), Ђорђе Паштар (куглање), Стефан Јанковић (рукомет), Наташа Видовић (карате), Милан Бабић (кик-бокс), Драшко Вујковић (ватерполо), Миро Васић (МеНеРаЛи), Момир Ашоња (Шаховски савез инвалида), Велезар Шурбат (Стрељачки савез инвалида), Игор Игњатовић (кошарка у колицима).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана