Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Наташа Видовић, каратисткиња Ипона из Прњавора: Вуковац у кимону

Бране Радуловић
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Наташа Видовић, каратисткиња Ипона из Прњавора: Вуковац у кимону

Прњавор - За чланицу Карате клуба Ипон из Прњавора Наташу Видовић ова година била је изузетно успјешна на оба фронта на којима је била ангажована.

Одличним успјехом и звањем вуковца љетос је завршила школовање у прњаворској Гимназији, а од првог разреда зна само за петице сврставајући се међу најбоље прњаворске гимназијалце у послијератном периоду ове угледне васпитно-образовне установе. Каратеом се бави од шесте године, а кимоно је обукла прије него што је постала првачић. Завољела је борилачку вјештину маштајући да једног дана са мајсторским звањем дође и до првих трофеја. Упорност и марљивост на тренинзима брзо су почели да доносе и прве успјехе, а круна у такмичарском смислу било је Свјетско првенство, у ЊКЦ верзији одржаном маја ове године у главном граду Летоније.

- У јакој конкуренцији освојила сам златну медаљу у категорији млађих сениорки, односно такмичарки до 21 године. Био је то заиста сјајан осјећај, а пласман какав ни у најљепшим сновима нисам могла очекивати отворио ми је апетите на Свјетском првенству. Појавила сам се и на првенству сениорки и стигла до сребра да бих ову серију у Летонији закључила још једном сребрном медаљом коју сам освојила као чланица женске сениорске репрезентације Републике Српске - изјавила је Видовићева.

За дјевојку рођену 27. јула 1996. године приређен је величанствен дочек на централном градском тргу у Прњавору.

- Моји суграђани у великом броју изашли су у центар града да би ми честитали и потврдили колико су поносни на моја остварења. За мене је то сасвим довољан мотив да наставим тренирати истим интензитетом и сигурна сам да ћу још који пут обрадовати своје Прњаворчане - казала је Наташа.

Послије завршене Гимназије ове јесени преселила се у Бањалуку, гдје студира са жељом да стекне звање доктора стоматологије. С обзиром на њену одлучност и истрајност да сваки посао уради на висококвалитетан начин, не треба сумњати да ће бијели кимоно замијенити бијелим докторским мантилом.

- У првом плану ми је школовање које тражи много времена па нисам у прилици да редовно, као раније, присуствујем тренинзима у клубу. Постоји могућност да тренирам у неком од бањалучких клубова како бих задржала форму пред нове наступе који ме чекају већ почетком наредне године - додала је Видовићева, која је носилац црног мајсторског појаса, први дан, али се на том звању, како најављује, неће зауставити.

Тренери

За напредовање у спорту Наташа је најзахвалнија својим тренерима Синиши Гатарићу, Драгану Миланковићу и Горану Божићу. Радује се и сваком новом успјеху својих клупских другара са којима је и ове године освојила на десетине медаља и пехара на разним домаћим и међународним такмичењима. Тај низ ова генерација неће прекидати ни у идућој години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана