IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Vladan Danilović, kandidat Fudbalskog saveza RS: Moje vrijeme tek dolazi

Darko Pašagić
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Vladan Danilović, kandidat Fudbalskog saveza RS: Moje vrijeme tek dolazi

Banjaluka - Standardni prvotimac banjalučkog Borca Vladan Danilović našao se među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, kao kandidat Fudbalskog saveza RS.

Bio je jedan od najzaslužnijih što se Borac osvajanjem šampionske titule u  Prvoj ligi Srpske ekspresno vratio u Premijer ligu BiH. Iako je u julu tek navršio 18 godina bio je standardan prvotimac, a ustalio se i u reprezentaciji BiH do 19 godina, a već bilježi nastupe i za selekciju BiH do 21 godine.

- Zadovoljan sam urađenim u 2017. godini, ali sam siguran da je to tek početak i da moje vrijeme tek dolazi. Superiorno smo osvojili titulu u Prvoj ligi, odlično započeli novu sezonu u Premijer ligi, a onda su malo, pomalo kola krenula nizbrdo. Međutim, optimista sam i vjerujem da ćemo u preostalih pet kola, jednom jesenjem i četiri proljećna uspjeti da sakupimo dovoljno bodova da se plasiramo u Ligu za prvaka - naglasio je Danilović.

Ove sezone sa reprezentacijom BiH do 19 godina bilježio je odlične rezultate i izborio elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Igrali smo u Etno-selu Stanišići u grupi sa Francuskom, Andorom i Gruzijom. Sa dvije pobjede i porazom od „trikolora“ uspjeli smo zauzeti drugo mjesto i izboriti plasman u narednu rundu takmičenja. Debitovao sam i za selekciju do 21 godine i to u kvalifikacionom duelu protiv Portugalije u kojem smo zabilježili pobjedu od 3:1 i ostali u trci za plasman na Evropsko prvenstvo - nastavio je Danilović.

Već sada vlada veliko interesovanje za njegove usluge i moguće da već ove zime napusti Gradski stadion.

  • Iskreno o tome mnogo ne razmišljam. Želim da u Borcu pružim maksimum i pomognem mu da ostvari ciljeve. A, i treba se držati one, dok se ne ode ništa se ne priča - dodao je Danilović.

Sutjeska

Vladan Danilović fudbalsku karijeru započeo je prvoligašu Republike Srpske, Sutjesci iz Foče.

- U Borac sam stigao u ljeto 2016. godine i potpisao jednogodišnji ugovor. Na Gradskom stadionu su bili zadovoljni moji partijama i ljetos mi je saradnja produžena na još godinu dana - istakao je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana