ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Владан Даниловић, кандидат Фудбалског савеза РС: Моје вријеме тек долази

Дарко Пашагић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Владан Даниловић, кандидат Фудбалског савеза РС: Моје вријеме тек долази

Бањалука - Стандардни првотимац бањалучког Борца Владан Даниловић нашао се међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске, као кандидат Фудбалског савеза РС.

Био је један од најзаслужнијих што се Борац освајањем шампионске титуле у  Првој лиги Српске експресно вратио у Премијер лигу БиХ. Иако је у јулу тек навршио 18 година био је стандардан првотимац, а усталио се и у репрезентацији БиХ до 19 година, а већ биљежи наступе и за селекцију БиХ до 21 године.

- Задовољан сам урађеним у 2017. години, али сам сигуран да је то тек почетак и да моје вријеме тек долази. Супериорно смо освојили титулу у Првој лиги, одлично започели нову сезону у Премијер лиги, а онда су мало, помало кола кренула низбрдо. Међутим, оптимиста сам и вјерујем да ћемо у преосталих пет кола, једном јесењем и четири прољећна успјети да сакупимо довољно бодова да се пласирамо у Лигу за првака - нагласио је Даниловић.

Ове сезоне са репрезентацијом БиХ до 19 година биљежио је одличне резултате и изборио елитни круг квалификација за Европско првенство.

- Играли смо у Етно-селу Станишићи у групи са Француском, Андором и Грузијом. Са двије побједе и поразом од „триколора“ успјели смо заузети друго мјесто и изборити пласман у наредну рунду такмичења. Дебитовао сам и за селекцију до 21 године и то у квалификационом дуелу против Португалије у којем смо забиљежили побједу од 3:1 и остали у трци за пласман на Европско првенство - наставио је Даниловић.

Већ сада влада велико интересовање за његове услуге и могуће да већ ове зиме напусти Градски стадион.

  • Искрено о томе много не размишљам. Желим да у Борцу пружим максимум и помогнем му да оствари циљеве. А, и треба се држати оне, док се не оде ништа се не прича - додао је Даниловић.

Сутјеска

Владан Даниловић фудбалску каријеру започео је прволигашу Републике Српске, Сутјесци из Фоче.

- У Борац сам стигао у љето 2016. године и потписао једногодишњи уговор. На Градском стадиону су били задовољни моји партијама и љетос ми је сарадња продужена на још годину дана - истакао је Даниловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана