IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Srđan Stevandić, kandidat Vaterpolo saveza RS: Nada se nastupu u Regionalnoj ligi

Milan Zubović
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Srđan Stevandić, kandidat Vaterpolo saveza RS: Nada se nastupu u Regionalnoj ligi

Banjaluka - Nakon što mu je klupski kolega Draško Vujković dva puta bio kandidat Vaterpolo saveza za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u konkurenciji za najboljeg sada je Srđan Stevandić.

Član Vaterpolo kluba Banjaluka postao je prije osam godina i prošao je sve selekcije sa kojima je osvojio nekoliko šampionskih titula u Kupova BiH. Već treću sezonu Banjaluka igra u Prvoj B ligi Srbije što je prema Stevandićevim riječima velika stvar za njih jer imaju priliku da uče od najboljih.

- Dokazali smo da smo najbolji u BiH pa su nam trebali novi izazovi i dobro nam je došlo takmičenje u Srbiji. Svaka utakmica pomogla je razvoju kluba i svakom od nas pojedinačno. Napredovali samo na oba plana tako da nam je sada mnogo lakše. Vjerujem da sam napredovao i popravio svoju igru dok je sezona iza mene bila najuspješnija jer smo postali prvaci BiH i osvajači Kupa. Nadam se da ćemo iduće sezone nastupati u Drugoj regionalnoj ligi što bi bio veliki iskorak za nas da se okušamo sa jačim ekipama iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske - rekao je Stevandić.

Ove godine VK Banjaluka je bila domaćin pretkvalifikacionog turnira Lige šampiona gdje su još nastupili Sintez, Terasa, Portuense i OSC iz Budimpešte.

- Kao šampioni BiH nastupili smo na turniru i dali svoj maksimum. Vidjelo se da još mnogo moramo da radimo i ulažemo u vaterpolo pošto su skoro svi klubovi bili daleko ispred nas. Nismo bili mnogo razočarani nakon prvog izlaska na međunarodnu scenu i vjerujem da će u budućnosti to biti mnogo uspješnije. U planu nam je da ostvarimo što bolje rezultate u Ligi Srbije kao i odbrana svih titula na domaćem planu - dodao je Stevandić koji je na drugoj godini Ekonomskog fakulteta.

Igra sa bratom

Skoro svi članovi Banjaluke su studenti dok sa Srđanom igra i njegov brat.

- Danilo je golman i dobra je stvar kada je stariji brat uz tebe u bazenu, ali i van njega jer stalno bodrimo jedan drugog. Najbitnija stvar u našoj ekipi je atmosfera i svi se držimo zajedno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana