ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Срђан Стевандић, кандидат Ватерполо савеза РС: Нада се наступу у Регионалној лиги

Милан Зубовић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Срђан Стевандић, кандидат Ватерполо савеза РС: Нада се наступу у Регионалној лиги

Бањалука - Након што му је клупски колега Драшко Вујковић два пута био кандидат Ватерполо савеза за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске у конкуренцији за најбољег сада је Срђан Стевандић.

Члан Ватерполо клуба Бањалука постао је прије осам година и прошао је све селекције са којима је освојио неколико шампионских титула у Купова БиХ. Већ трећу сезону Бањалука игра у Првој Б лиги Србије што је према Стевандићевим ријечима велика ствар за њих јер имају прилику да уче од најбољих.

- Доказали смо да смо најбољи у БиХ па су нам требали нови изазови и добро нам је дошло такмичење у Србији. Свака утакмица помогла је развоју клуба и сваком од нас појединачно. Напредовали само на оба плана тако да нам је сада много лакше. Вјерујем да сам напредовао и поправио своју игру док је сезона иза мене била најуспјешнија јер смо постали прваци БиХ и освајачи Купа. Надам се да ћемо идуће сезоне наступати у Другој регионалној лиги што би био велики искорак за нас да се окушамо са јачим екипама из Србије, Црне Горе и Хрватске - рекао је Стевандић.

Ове године ВК Бањалука је била домаћин претквалификационог турнира Лиге шампиона гдје су још наступили Синтез, Тераса, Портуенсе и ОСЦ из Будимпеште.

- Као шампиони БиХ наступили смо на турниру и дали свој максимум. Видјело се да још много морамо да радимо и улажемо у ватерполо пошто су скоро сви клубови били далеко испред нас. Нисмо били много разочарани након првог изласка на међународну сцену и вјерујем да ће у будућности то бити много успјешније. У плану нам је да остваримо што боље резултате у Лиги Србије као и одбрана свих титула на домаћем плану - додао је Стевандић који је на другој години Економског факултета.

Игра са братом

Скоро сви чланови Бањалуке су студенти док са Срђаном игра и његов брат.

- Данило је голман и добра је ствар када је старији брат уз тебе у базену, али и ван њега јер стално бодримо један другог. Најбитнија ствар у нашој екипи је атмосфера и сви се држимо заједно

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана