IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Srđan Draškić, kandidat Tekvondo saveza RS: Sija bronza iz Sjeverne Koreje

D. G.
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Srđan Draškić, kandidat Tekvondo saveza RS: Sija bronza iz Sjeverne Koreje

Zvornik - Člana Tekvondo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika Srđana Draškića predložio je Tekvondo savez Republike Srpske za akciju „Glasa Srpske“ Izbor deset najboljih sportista RS.

Sa 14 godina prvi put je stao na strunjaču, a sa 22 godine stigao do crnog pojasa prvi dan. Među najuspješnijim je članovima kluba, a u više navrata je proglašavan za najtalentovanijeg sportistu Zvornika. Prvi put je učestvovao na Prvenstvu Evrope 2014. godine u Bjelorusiji gdje je pobijedio jednu borbu.

- Sljedeće godine, uslijedilo je prvenstvo Evrope u Italiji, gdje sam stigao do četvrtfinala, a u borbi za medalju izgubio sam od predstavnika Ukrajine. Prošle godine sam osvojio bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Grčkoj, kada sam pobijedio predstavnike Švedske, Italije i Češke. Ove godine u aprilu sam bio učesnik Evropskog prvenstva u Engleskoj gdje sam izgubio borbu za medalju - dodao je Draškić.

Mada ima samo 22 godine, vjerovatno je već doživio vrhunac karijere.

- Najvjerovatnije, mada se nikada ne zna. Zajedno sa klupskim drugovima Miljanom Ćosićem i Borisom Kusmukom te trenerom Duškom Kusmukom kao dio reprezentacije BiH nastupio sam na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Koreji ove godine. Osvojio sam bronzanu medalju kao i Ćosić pobjedama nad takmičarima iz Kazahstana, Iraka i Kambodže. Ova bronzana medalja mi je i najdraža u dosadašnjoj karijeri i kao zlato sija u mojoj kolekciji - kazao je Draškić.

EP u Estoniji

U idućoj godini očekuje ga dosta značajnih takmičenja.

- Uskoro počinjem sa pripremama za prvenstvo Evrope iduće godine u Estoniji. Nadam se da će i iduća godina biti uspješna bar kao i ova. Osim toga, pred nama je značajno takmičenje Bosna open u prvoj polovini iduće godine kada ćemo biti domaćini u Zvorniku i gdje očekujemo da kao klub budemo dobri organizatori i najuspješniji takmičari, a kao pojedinac da osvojim najsjajniju medalju - dodao je Draškić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana