ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Срђан Драшкић, кандидат Теквондо савеза РС: Сија бронза из Сјеверне Кореје

Д. Г.
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Срђан Драшкић, кандидат Теквондо савеза РС: Сија бронза из Сјеверне Кореје

Зворник - Члана Теквондо клуба „Српски соко“ из Зворника Срђана Драшкића предложио је Теквондо савез Републике Српске за акцију „Гласа Српске“ Избор десет најбољих спортиста РС.

Са 14 година први пут је стао на струњачу, а са 22 године стигао до црног појаса први дан. Међу најуспјешнијим је члановима клуба, а у више наврата је проглашаван за најталентованијег спортисту Зворника. Први пут је учествовао на Првенству Европе 2014. године у Бјелорусији гдје је побиједио једну борбу.

- Сљедеће године, услиједило је првенство Европе у Италији, гдје сам стигао до четвртфинала, а у борби за медаљу изгубио сам од представника Украјине. Прошле године сам освојио бронзану медаљу на првенству Европе у Грчкој, када сам побиједио представнике Шведске, Италије и Чешке. Ове године у априлу сам био учесник Европског првенства у Енглеској гдје сам изгубио борбу за медаљу - додао је Драшкић.

Мада има само 22 године, вјероватно је већ доживио врхунац каријере.

- Највјероватније, мада се никада не зна. Заједно са клупским друговима Миљаном Ћосићем и Борисом Кусмуком те тренером Душком Кусмуком као дио репрезентације БиХ наступио сам на Свјетском првенству у Сјеверној Кореји ове године. Освојио сам бронзану медаљу као и Ћосић побједама над такмичарима из Казахстана, Ирака и Камбоџе. Ова бронзана медаља ми је и најдража у досадашњој каријери и као злато сија у мојој колекцији - казао је Драшкић.

ЕП у Естонији

У идућој години очекује га доста значајних такмичења.

- Ускоро почињем са припремама за првенство Европе идуће године у Естонији. Надам се да ће и идућа година бити успјешна бар као и ова. Осим тога, пред нама је значајно такмичење Босна опен у првој половини идуће године када ћемо бити домаћини у Зворнику и гдје очекујемо да као клуб будемо добри организатори и најуспјешнији такмичари, а као појединац да освојим најсјајнију медаљу - додао је Драшкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана