ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Младена Петрушић, кандидат Атлетског савеза РС:Балканска медаља понос сезоне

Данијел Радујковић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Младена Петрушић, кандидат Атлетског савеза РС:Балканска медаља понос сезоне

Соколац - Као и прошле године чланица Гласинца Младена Петрушић (25) кандидат је Атлетског савеза РС за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2017. годину.

Петрушићева се ове сезоне окитила златном медаљом у седмобоју са првенства Балкана и то јој је највећи успјех. Поред тога успјешна је била на домаћин такмичењима, па је постала нови шампион БиХ на 100 метара са препонама на отвореном. У дворани је шампион БиХ на 60 метара са препонама, скоку увис и петобоју. Што се тиче РС ту је најбоља у скоку увис на отвореном. Због одличних резултата је члан репрезентације БиХ већ десет година, а успјеси из ове године су још већи када се зна да је једно вријеме била у болници и није могла да тренира и такмичи се.

- Када сагледам сезону могу да будем колико-толико задовољна. Била сам дуго у болници, имала сам упалу синуса, али срећом сада је све добро. Тешко ми је пао период повратка, али сам успјела да се вратим и узмем злато на Балканијади. Било је то велико задовољство и та медаља ми је најдража ове сезоне - казала је Младена.

То јој је укупно седма медаља са првенстава Балкана, а прва златна у седмобоју, након двије бронзе. Тај успјех превагнуо је да трећи пут буде кандидат за улазак међу десет најбољих спортиста Српске. Претходна два пута је била шеста и седма.

- Много ми значи што ме је савез опет предложио, прије свега знате да неко прати ваш рад, одрицање и наступе на такмичењима. То ми даје мотив за даље и подстрек да идуће године оправдам то признање. Надам се да бих могла поново међу десет, нисам се пуно такмичила, али медаља са Балканског првенства значи пуно, поготово у седмобоју, јер је у овој дисциплини велики успјех завршити такмичење - додала је такмичарка са Сокоца.

Амбиције у 2018. години

Младена Петрушић полако се спрема за искушења која је очекују наредне сезоне, гдје се нада да би могла испунити норму за неко веће такмичење.

- Тек сам почела да се спремам и тренутно немам неке амбиције, али у плану ми је да поставим нови рекорд у петобоју у дворани, а на отвореном да потврдим медаљу. Такође, покушаћу да испуним норму за неко веће такмичење. Тренутно на Сокоцу није толико хладно, али тренирам у дворани и када имам времена помажем млађим такмичарима - истакла је Петрушићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана